Η Grid Telecom, 100% θυγατρική εταιρεία του ΑΔΜΗΕ, ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάπτυξη του ιδιόκτητου δικτύου κορμού οπτικών ινών DWDM, με ανάδοχο την Space Hellas και προμηθευτή τεχνολογίας την Huawei.
_x000D_
Στο πλαίσιο του τηλεπικοινωνιακού έργου με προϋπολογισμό 9 εκατ. ευρώ και ορίζοντα ολοκλήρωσης έξι έτη, η Grid Telecom θα αξιοποιήσει την πλούσια εμπειρία της Space Hellas για την ανάπτυξη του πανελλαδικού δικτύου DWDM καθώς και εξοπλισμό τεχνολογίας state-of-the-art από τη Huawei. Ο εξοπλισμός τύπου DWDM OSN 9800 που θα χρησιμοποιηθεί, αποτελεί τη ναυαρχίδα της Huawei αναφορικά με τις υπηρεσίες δικτύων κορμού (DWDM backbone networks), με στόχο τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των πελατών της Grid Telecom.
_x000D_
Το νέο, υψηλής διαθεσιμότητας οπτικό δίκτυο της Grid Telecom αναμένεται να παρέχει μεγάλες ταχύτητες διασύνδεσης (10 Tbps), tariff plans με βάση τις ανάγκες των πελατών, εξαιρετικά χαμηλή υστέρηση μεταγωγής δεδομένων (Latency Guarantee), άμεση ενεργοποίηση υπηρεσιών και υπηρεσίες Metro Ethernet.
_x000D_
Η Grid Telecom έχει ήδη συνάψει σημαντικές συμφωνίες για την εμπορική εκμετάλλευση του οπτικού δικτύου της και εντός του 2021 προχωρά στη διάθεση υπηρεσιών υπερυψηλών χωρητικοτήτων μεταξύ μεγάλων αστικών κέντρων της χώρας. Το δίκτυο οπτικών ινών της Grid Telecom υπερβαίνει σήμερα τα 4.000 χλμ. και αναμένεται να διπλασιαστεί τα επόμενα χρόνια συμβάλλοντας ενεργά στον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Παπαθανάσης: Πρόσκληση μέσω ΕΣΠΑ για την εξωστρέφεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, 200 εκατ. ευρώ
- Πιερρακάκης από Ecofin: Υποστηρίζουμε το ψηφιακό ευρώ
- Ρολόγια IANOS δώρισε το Ίδρυμα Λασκαρίδη στους «ΟΥΚάδες»
- ΟΗΕ: Η νέα προθεσμία Τραμπ για τους δασμούς παρατείνει την αστάθεια
- Vodafone – Generation Next: Ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος δωρεάν μαθημάτων STEAM για 400 εκπαιδευτικούς
- Βουλγαρία: Ανάβει “πράσινο φως” από τις Βρυξέλλες για ένταξή της στη ζώνη του ευρώ
- BNP Paribas: Τιμή στόχος 58 ευρώ και σύσταση “buy” για Metlen
- ΕΛΣΤΑΤ: Νέα μείωση στις εξαγωγές αλλά πολύ μεγαλύτερη (14,7%) στις εισαγωγές τον Μάιο 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις