Στον ιταλικό όμιλο μεταβιβάζεται το 67% των μετοχών του ΟΛΗ, με τίμημα 80 εκατ. ευρώ
Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, με μεγάλη εμπορευματική και επιβατική κίνηση με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) από το ΤΑΙΠΕΔ στον όμιλο Γκριμάλντι.
Η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και η τυπική μεταβίβαση των μετοχών προβλέπεται ότι θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου. Στον ιταλικό όμιλο μεταβιβάζεται το 67% των μετοχών του ΟΛΗ, με τίμημα 80 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε μετά απόπλειοδοτική διαδικασία και περαιτέρω διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Απ’ ευθείας συμμετοχή στην εταιρεία του λιμανιού θα έχει και η Minoan, που είναι 100% θυγατρική του ιταλικού ακτοπλοϊκού ομίλου.
Οι αγοραστές έχουν δεσμευτεί να πραγματοποιήσουν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων, που θα επιτρέψουν επέκταση των εργασιών και περαιτέρω ανάπτυξη του διαμετακομιστικού έργου.
Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν εκσυγχρονισμό των υποδομών και του μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και την “πράσινη μετάβαση” του λιμανιού, με ηλεκτροδότηση από ανανεώσιμες πηγές και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροδότησης των ελλιμενισμένων πλοίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Πληρωμή εκκρεμοτήτων ενισχύσεων έτους 2016
- Premia Properties: Επιτυχής έκδοση ομολόγου 150 εκατ. ευρώ – Υπερκαλύφθηκε η έκδοση 1,4 φορές
- “Ράγα SOS”: Ασκηση ευρείας κλίμακας στο Μετρό, με 52 τραυματίες (Βίντεο)
- ΟΤΕ Α.Ε. - Ημερομηνία Ανακοίνωσης Οικονομικών Αποτελεσμάτων A Τριμήνου 2026
- ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ (ΕΛΛΑΣ) ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΑΕ - Ρυθμιζόμενη Πληροφορία (Κανονισμός ΕΕ 596/2014: Γνωστοποίηση χρηματιστηριακής συναλλαγής)
- Η Google αυξάνει τον χώρο του AI Pro στα 5TB χωρίς επιπλέον κόστος
- M. Ο’ Leary (Ryan Air): Αν ο πόλεμος δεν τελειώσει πριν το καλοκαίρι, ίσως θα δούμε και ακυρώσεις πτήσεων
- Σε εγρήγορση ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά για το κύμα ακρίβειας και το ενεργειακό κόστος
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








