Στον ιταλικό όμιλο μεταβιβάζεται το 67% των μετοχών του ΟΛΗ, με τίμημα 80 εκατ. ευρώ
Ολοκληρώνεται σήμερα η διαδικασία ιδιωτικοποίησης ενός από τα μεγαλύτερα λιμάνια της χώρας, με μεγάλη εμπορευματική και επιβατική κίνηση με την υπογραφή της σύμβασης πώλησης μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) από το ΤΑΙΠΕΔ στον όμιλο Γκριμάλντι.
Η κύρωση της σύμβασης από τη Βουλή και η τυπική μεταβίβαση των μετοχών προβλέπεται ότι θα γίνει στα τέλη Ιανουαρίου. Στον ιταλικό όμιλο μεταβιβάζεται το 67% των μετοχών του ΟΛΗ, με τίμημα 80 εκατ. ευρώ, το οποίο προέκυψε μετά απόπλειοδοτική διαδικασία και περαιτέρω διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών. Απ’ ευθείας συμμετοχή στην εταιρεία του λιμανιού θα έχει και η Minoan, που είναι 100% θυγατρική του ιταλικού ακτοπλοϊκού ομίλου.
Οι αγοραστές έχουν δεσμευτεί να πραγματοποιήσουν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των λιμενικών εγκαταστάσεων, που θα επιτρέψουν επέκταση των εργασιών και περαιτέρω ανάπτυξη του διαμετακομιστικού έργου.
Τα επενδυτικά σχέδια αφορούν εκσυγχρονισμό των υποδομών και του μηχανολογικού εξοπλισμού, καθώς και την “πράσινη μετάβαση” του λιμανιού, με ηλεκτροδότηση από ανανεώσιμες πηγές και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτροδότησης των ελλιμενισμένων πλοίων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Spitogatos: Κατοικίες χαμηλής ενεργειακής απόδοσης εμφανίζουν εντονότερες αυξήσεις τιμών σε πολλές περιοχές
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,6% στον τζίρο των επιχειρήσεων το 2025 – Ισχυρή άνοδος σε Ορυχεία και Εκπαίδευση
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2,5% ο πληθωρισμός τον Ιανουάριο – “Φωτιά” οι τιμές σε μοσχάρι, σοκολατοειδή και καφέ
- ΛΑΜΨΑ Α.Ε. ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ – ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ
- Διαθέσιμο το iOS 26.3 για μεταφορά σε Android και προώθηση ειδοποιήσεων σε τρίτους
- Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ ψήφισε κατά των δασμών στον Καναδά
- Αύξηση 9,8% στις πωλήσεις δ’ τριμήνου της Hermès χάρη στις τσάντες Birkin
- Επιτροπή Ανταγωνισμού: Ερευνά πιθανή κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στο σιδηρόδρομο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








