"Να παρέμβει άμεσα το Υπουργείο Εργασίας"
Την παρέμβαση του υπουργείου Εργασίας ζητά η ΓΣΕΕ, με αφορμή τις καθυστερήσεις -όπως υποστηρίζει- στις πληρωμές των εργαζομένων της εταιρείας Kolossos Security.
Μα ανακοίνωσή της υποστηρίζει ότι “η Ομοσπονδία έχει ασκήσει ισχυρή πίεση, ωστόσο η εργοδοτική πλευρά αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα. Είναι εύλογο ότι η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τεράστιο οικονομικό και ηθικό πλήγμα στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους”.
Η ανακοίνωση:
Σύμφωνα με καταγγελίες που λάβαμε από την ΟΜΥΠΑΕ (Ομοσπονδία Υπαλλήλων Προσωπικού Ασφαλείας Ελλάδος), οι εργαζόμενοι σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του χώρου, την Kolossos Security, παραμένουν επί 5 μήνες απλήρωτοι, αν και η εταιρεία έχει συνάψει για το έργο της φύλαξης σύμβαση με τον e-ΕΦΚΑ.
Η Ομοσπονδία έχει ασκήσει ισχυρή πίεση, ωστόσο η εργοδοτική πλευρά αρνείται να συμμορφωθεί με τη νομιμότητα. Είναι εύλογο ότι η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει τεράστιο οικονομικό και ηθικό πλήγμα στους εργαζόμενους και στις οικογένειές τους.
Είναι αδιανόητο να μην έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα από τον Σεπτέμβριο του 2024 και μάλιστα για έργο που έχει ανατεθεί στην εταιρεία από φορέα που εποπτεύει το δημόσιο.
Ζητούμε άμεσα από την ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας να επιληφθεί του θέματος και να καταβληθούν άμεσα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους.
Στην περίπτωση που η επιχείρηση δεν συμμορφωθεί, ζητούμε την καταγγελία της σχετικής σύμβασης της Kolossos Security με τον e-ΕΦΚΑ και την προσφυγή του φορέα στη δικαιοσύνη, ώστε να τηρηθεί ο νόμος. Η ασυδοσία και η βάναυση εργασιακή εκμετάλλευση θα πρέπει να λάβουν άμεσα τέλος.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Wall Street: Ήπια ανοδικά με οδηγό τις Big Tech
- Πιερρακάκης με Μεχμέτ Σιμσέκ για διεύρυνση του ελληνοτουρκικού εμπορίου και των επενδύσεων
- PeopleCert: Εξαγόρασε τον City & Guilds στο Ηνωμένο Βασίλειο
- Edison για ΟΠΑΠ: H συγχώνευση με Allwyn θα δώσει πρόσβαση σε αγορές υψηλότερης ανάπτυξης
- Μάρτιν Κόχερ (ΕΚΤ): Ο κύκλος χαλάρωσης έχει ολοκληρωθεί
- Metlen, Shell και TotalEnergies θα προμηθεύσουν τη Βουλγαρία με LNG από τις ΗΠΑ
- Τσιάρας: Διαψεύδει φήμες περί παραίτησής του
- Μασούτης: Μειώνει τιμές έως 15% σε συγκεκριμένα προϊόντα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις