“Το πόρισμα των “λεγόμενων σοφών” δεν έχει σχέση με τις επιδιώξεις των εργαζομένων και του συνδικαλιστικού κινήματος”, σημείωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, στο περιθώριο της ημερίδας, με τίτλο “Μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για την επανεκκίνηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας”, που διοργάνωσαν η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος (ΟΚΕ) και η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή (ΕΟΚΕ).
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Παναγόπουλος τόνισε πως μίνιμουμ συμφωνία θα μπορούσε να υπάρξει. Παράλληλα, χαρακτήρισε ισχυρό “όπλο” στα χέρια της κυβέρνησης, αυτό που συμφωνήθηκε, το 2014, στη Γενεύη και, πρόσφατα επικαιροποιήθηκε, το οποίο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι η “εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης”.
“Όσο γι’ αυτά που κυκλοφορούν στη δημόσια συζήτηση ή που ακούγονται και από κάποιους δήθεν σοφούς, για να μην πληρώνονται και οι μη απεργοί εργαζόμενοι στις περιπτώσεις απεργιών για την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, για το λοκ-άουτ”, συμπλήρωσε ο κ. Παναγόπουλος, “στην ουσία, είναι ο παρονομαστής μίας κοινής επιδίωξης- να μην υπάρχει κανένα πλαίσιο προστασίας”.
Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, αυτό που απαιτείται, είναι κατά τη δεύτερη διαπραγμάτευση που το επίδικο ζήτημα είναι τα εργασιακά, η κυβέρνηση να κρατήσει σταθερά “αυτό που ονομάσαμε εθνική γραμμή διαπραγμάτευσης, που τη διαμόρφωσε η συμφωνία των κοινωνικών εταίρων (εργοδοτών και εργαζομένων)”.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Financial Times: Ο Τραμπ πιέζει για ελάχιστους δασμούς 15 – 20% σε όλα τα προϊόντα της ΕΕ
- Βρετανικό δικαστήριο: Η JP Morgan πρέπει να σταματήσει τις αγωγές σε Viva και Καρώνη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Ολοκλήρωσαν τη δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα ανόδου
- Reuters: Τα ελληνικά τάνκερ θα συνεχίσουν να μεταφέρουν ρωσικό πετρέλαιο
- Φωτιά στο σπίτι του Πέτρου Φιλιππίδη στην Πατησίων – Ο ηθοποιός βρισκόταν μέσα
- Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τα ΑΤΜ της Πειραιώς – Πυρά αντιπολίτευσης, θεατές κυβέρνηση και ΤτΕ
- Τυχερά παιχνίδια: Πάνω από 6,7 δισ. ευρώ ο τζίρος στο 5μηνο
- ΟΠΑΠ: Με 100% στη Stoiximan, καθώς εξαγόρασε το 15,51% με 91,6 εκατ. ευρώ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις