Με αφορμή τις διπαραγματεύσεις για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας
Η ΓΣΕΕ εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα των διαπραγματεύσεων μεταξύ των εργαζομένων της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ με την διοίκησή της με αφορμή την υπογραφή νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, η οποία μεταξύ άλλων θα προβλέπει ουσιαστικές αυξήσεις, επέκταση θεσμικών δικαιωμάτων και βελτίωση των όρων εργασίας.
Η ΓΣΕΕ καταγγέλλει τη διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζοντας ότι με διάφορες πρακτικές επιχειρεί να παρέμβει στις συνδικαλιστικές διαδικασίες, με στόχο τον εκφοβισμό των εργαζομένων και τη διάλυση του ενιαίου μετώπου τους ως προς την συλλογική σύμβαση.
Η ΓΣΕΕ καλεί την εταιρεία να επανέλθει στην κανονικότητα και να διαπραγματευτεί με το σωματείο των εργαζομένων, που είναι εξουσιοδοτημένο από τη Γενική Συνέλευση, ώστε σύντομα να υπογράψει ικανοποιητική ΣΣΕ.
Η εταιρεία Μόρνος Α.Ε. δραστηριοποιείται στον κλάδο της συσκευασίας και διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής έξω από την Θήβα. Η εταιρεία ανήκει στην οικογένεια Φιλίππου, γνωστή από την κατοχή άλλων επιχειρήσεων όπως των ΦΑΓΕ, Hellenic Quality Foods (HQF) κλπ.
Οι εργαζόμενοι της εταιρείας ΜΟΡΝΟΣ ΑΕ έχουν προβεί σε καταγγελίες στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θήβας σχετικά με την ενέργεια της διοίκησης να καλέσει για ενημέρωση τους εργαζόμενους την ώρα που ήταν προγραμματισμένη στάση εργασίας και να προβεί σε υποδείξεις για τις αποφάσεις του σωματείου και για την Επιθεώρησης Εργασίας.
Στην υπόθεση έχουν αναφερθεί και διάφοροι βουλευτές.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Έριδες στους «συντρόφους» από το βιβλίο Τσίπρα πριν ακόμα δημοσιευτεί
- Διαβούλευση για τη νέα Ανεξάρτητη Αρχή Εποπτείας της Αγοράς: Άκρως ομιχλώδες και προβληματικό νομοσχέδιο
- Entersoftone: Το νέο brand με όχημα το ΑΙ και η έμφαση στην αγορά της Ρουμανίας
- Volkswagen Group και Rivian παρουσιάζουν τη νέα αρχιτεκτονική SDV και το πρώτο όχημα συμπαραγωγής, Volkswagen ID. Every1
- 50 δισ. δολάρια για data centers στις ΗΠΑ ανακοίνωσε η Anthropic
- Δημοκρατικοί: Ο Τράμπ γνώριζε για τα κορίτσια του Επστάιν – Έδωσαν στη δημοσιότητα emails
- Γαλλία: Πέρασε από τη Βουλή η αναστολή της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης
- Παπαναστασίου (ΥΠΕΝ Κύπρου): Αναζητούμε εξειδικευμένο οίκο για την επικαιροποίηση της τεχνοοικονομικής μελέτης του GSI
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








