Το Τόκιο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των καλύτερων πόλεων για όσους επιλέγουν να συνδυάζουν την τηλεργασία με τις διακοπές τους
Στη 12η θέση παγκοσμίως βρίσκεται η χώρα μας και συγκεκριμένα η πρωτεύουσα, Αθήνα, σε ό,τι αφορά τον συνδυασμό τηλεργασία και διακοπές, με βάση έρευνα της IWG.
Την ίδια στιγμή, το Τόκιο βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης των καλύτερων πόλεων για όσους επιλέγουν να συνδυάζουν την τηλεργασία με τις διακοπές τους, ξεπερνώντας το Ρίο ντε Τζανέιρο και τη Βουδαπέστη, σύμφωνα με το τρίτο ετήσιο “Work from Anywhere Barometer” της IWG.
Στις νέες προσθήκες της φετινής κατάταξης των 40 πόλεων περιλαμβάνονται. επίσης πόλεις όπως η Σεούλ, η Ρώμη, το Κάιρο, η Πόλη του Μεξικού, το Κέιπ Τάουν, η Πράγα, η Μελβούρνη, το Ορλάντο (Φλόριντα) και το Ρέικιαβικ.
Οι πόλεις αξιολογήθηκαν βάσει 12 κριτηρίων, όπως είναι το κλίμα, η ευρυζωνική σύνδεση και η διαθεσιμότητα ευέλικτων χώρων εργασίας, καθώς και δύο νέων κατηγοριών: διαθεσιμότητα/κόστος βίζας για ψηφιακούς νομάδες και εύκολη πρόσβαση σε παραλίες, βουνά ή εθνικά πάρκα.
Κατά όσα αναφέρει η έρευνα, η ενσωμάτωση ευέλικτων μοντέλων εργασίας μπορεί να ενισχύσει την παραγωγικότητα έως και κατά 11% τα επόμενα χρόνια, φέρνοντας απτά οφέλη τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους. Εξάλλου, το 60% των υβριδικά εργαζομένων είναι πιο πιθανό να παρατείνουν τις διακοπές τους ενσωματώνοντας εργάσιμες ημέρες εξ αποστάσεως.
Παράλληλα, το 86% επισημαίνει ότι η διαθεσιμότητα ευέλικτων χώρων εργασίας επηρεάζει καθοριστικά την επιλογή του προορισμού.
Γενικότερα, η παροχή ευέλικτων μορφών εργασίας επηρεάζει θετικά την προσέλκυση και διατήρηση των κορυφαίων ταλέντων στη διεθνή αγορά και οι εργαζόμενοι είναι τρεις φορές πιο πιθανό να παραμείνουν σε μια θέση εργασίας, όταν μπορούν να έχουν δυνατότητα επιλογής.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εντατικοί έλεγχοι του ΕΟΦ στα αποθέματα φαρμάκων υπό τον φόβο γενίκευσης του πολέμου
- Η εφαρμογή Strava πρόδωσε τη θέση του αεροπλανοφόρου Charles de Gaulle στη Μεσόγειο
- Μνήμες και συγκίνηση στο Βέλγιο για τη δέκατη επέτειο από το μακελειό στις Βρυξέλλες
- Ο Ανταμ Σάντλερ, πιο ακριβοπληρωμένος ηθοποιός του Χόλιγουντ
- Το Cambridge προειδοποιεί για την ψυχολογική ασφάλεια των AI παιχνιδιών στις μικρές ηλικίες
- Δεν αποτελεί στόχο του Ιράν η Ευρώπη σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Λονδίνου
- Super League: Φινάλε “φωτιά” με όλα ανοιχτά σε κορυφή και πλέι οφ (19:00)
- Δεύτερο κρούσμα αφθώδους πυρετού σε κτηνοτροφική μονάδα στην Πελόπη Μυτιλήνης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








