Η Cepal Holdings («Cepal») ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της πώλησης χαρτοφυλακίου επανεξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων στην Optima Bank S.A. («Optima Bank»). Η AXIA Ventures Group («AXIA») ενήργησε ως Exclusive Financial Advisor της Cepal, καθιστώντας αυτή τη συναλλαγή, την πρώτη πώληση επιχειρηματικών επανεξυπηρετούμενων δανείων στην ελληνική δευτερογενή αγορά, αναφέρει ανακοίνωση.
_x000D_
Η Cepal είναι μια κορυφαία εταιρεία διαχείρισης μη-εξυπηρετούμενων δανείων στην τοπική αγορά με κεφάλαια υπό διαχείριση άνω των €28 δισ. και εκτενή εμπειρία στην εξυπηρέτηση χαρτοφυλακίων με και χωρίς εξασφαλίσεις. Η Cepal είναι η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε άδεια διαχείρισης μη-εξυπηρετούμενων δανείων από την Τράπεζα της Ελλάδος το 2016.
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Ο Αλέξανδρος Αργυρός, Managing Director & Head of Investment Banking της AXIA Ventures Group δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που συμβουλεύσαμε τη Cepal σε αυτή την πρώτη στο είδος της συναλλαγή. Αυτή η επιτυχία όχι μόνο θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη μιας λειτουργικής δευτερογενούς αγοράς για τα επανεξυπηρετούμενα δάνεια μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων, αλλά αποτελεί επίσης παράδειγμα για το πώς η ελληνική οικονομία – με τη δέσμευση και την τεχνογνωσία εταιρειών όπως η Cepal – υποστηρίζει την επιχειρηματική κοινότητα μέσω της ενσωμάτωσης τέτοιων δανείων στο τραπεζικό σύστημα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε ολόκληρη την ομάδα της AXIA για το επίτευγμα αυτό, καθώς και στην Cepal που είχε την προνοητικότητα και την προθυμία να δημιουργήσει αυτήν την αγορά».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Orilina Properties: Αύξηση 57,6% στα καθαρά κέρδη το 2025
- Η Novibet αναβαθμίζει την Έλενα Μπάρμπα σε Chief Marketing Officer
- Fourlis: Στα 82,2 εκατ. ευρώ τα EBITDA, αυξημένα κατά 12,6% το 2025 – Προτεινόμενο μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Profile: Αύξηση 26,9% στα EBITDA με 13,1 εκατ. ευρώ το 2025 – Μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2025
- Dotsoft: Ισχυρή αύξηση 111,5% στα EBITDA με 9,19 εκατ. ευρώ το 2025
- ΟΛΠ: Στα 132,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2025 – Πρόταση για μέρισμα 1,896 ευρώ ανά μετοχή
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Κατάσταση επενδύσεων ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








