Διεθνή

H πολιτεία Τζόρτζια των ΗΠΑ αναστέλλει τους φόρους στα καύσιμα

Financialreport.gr

Ακόμα και στις ΗΠΑ όπου η βενζίνη είναι πάμφθηνη σε σχέση με την Ευρώπη και βεβαίως την Ελλάδα, οι κυβερνήτες σε ορισμένες πολιτείες μειώνουν την επιβάρυνση των καταναλωτών

Η Τζόρτζια έγινε η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που ανέστειλε τους φόρους καυσίμων, καθώς οι τιμές των καυσίμων στα πρατήρια εκτοξεύονται στα ύψη λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή. Η μέση τιμή βενζίνης σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε από 2,93 δολάρια το γαλόνι στις 20 Φεβρουαρίου σε 3,91 δολάρια σήμερα, σύμφωνα με την ομάδα αυτοκινητιστών AAA.

Ο Ρεπουμπλικάνος κυβερνήτης Μπράιαν Κεμπ υπέγραψε την Παρασκευή νόμο που προβλέπει την αναστολή για 60 ημέρες του φόρου βενζίνης ύψους 33 σεντς ανά γαλόνι και ντίζελ ύψους 37 σεντς ανά γαλόνι. Αυτό αντιστοιχεί σε 5 ή 6 δολάρια ανά ρεζερβουάρ για ένα τυπικό επιβατικό όχημα και θα μπορούσε να σημαίνει παραίτηση από φόρους καυσίμων ύψους 360 έως 400 εκατομμυρίων δολαρίων.

Να σημειωθεί ότι στις ΗΠΑ η τιμή της βενζίνης είναι πολύ φθηνή. Δηλαδή ακόμα και μετά την αύξηση της τιμής στις ΗΠΑ στα 3,91 δολάρια το γαλόνι αυτό ισοδυναμεί με 0,92 ευρώ το λίτρο. Για να γίνει μία σύγκριση με το τι συμβαίνει στην Ελλάδα που η τιμή της βενζίνηες «πέταξε» πάνω από τα 2 ευρώ το λίτρο.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu