Νέα

H Volkswagen «κόβει» την παραγωγή σε ορισμένα ηλεκτρικά οχήματα και αναστέλει τις συμβάσεις 269 εργαζομένων

Θα αναστείλει την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων ID.3 και Cupra Born

Η Volkswagen αποφάσισε να αναστείλει την παραγωγή δύο ηλεκτρικών μοντέλων στα εργοστάσια της, στο Zwickau και τη Δρέσδη της Γερμανίας, τις δύο πρώτες εβδομάδες του Οκτωβρίου λόγω της περιορισμένης ζήτησης, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας. Θα αναστείλει την παραγωγή των ηλεκτρικών μοντέλων ID.3 και Cupra Born.

Επίσης, η παραγωγή του μοντέλου ID.3 στη Δρέσδη θα ανασταλεί από τις 2 Οκτωβρίου και θα ξαναρχίσει από τις 16 Οκτωβρίου. Η Volkswagen αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των εργαζομένων που επηρεάστηκαν από αυτή της την απόφαση. Η αυτοκινητοβιομηχανία δήλωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι δεν θα επεκτείνει τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε 269 εργαζομένους στο εργοστάσιό της στο Zwickau, το οποίο κατασκευάζει μόνο ηλεκτρικά οχήματα. Ο αρχικός σχεδιασμός προέβλεπε ότι 100.000 μονάδες θα κατασκευάζονται ετησίως.

Πως επηρεάζει ο υψηλός πληθωρισμός τα ηλεκτροκίνητα
Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αντιμετωπίζει αυξανόμενο ανταγωνισμό από την Tesla και από κινέζικες αυτοκινητοβιομηχανίες καθώς και μειωμένη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων στην ευρωπαϊκή αγορά λόγω του υψηλού πληθωρισμού και των μειωμένων επιδοτήσεων.

Η ανάπτυξη υπάρχει, αλλά πολύ αργή, όπως δείχνουν οι αριθμοί. Τον Αύγουστο, το μερίδιο των αυτοκινήτων με ηλεκτρικές μπαταρίες ξεπέρασε, για πρώτη φορά, το όριο του 20%, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Τετάρτη η Ένωση Ευρωπαίων Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA).

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων στην Ευρώπη αυξήθηκαν για 13ο συνεχόμενο μήνα. Μεταξύ των κύριων γενικών κατασκευαστών αυτοκινήτων, ο γερμανικός όμιλος Volkswagen παρέμεινε ο ηγέτης της αγοράς, με 27% των συνολικών πωλήσεων τον Αύγουστο (209.500 μονάδες), ακολουθούμενος από τον όμιλο Stellantis (17%). Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο γαλλικός όμιλος Renault, με μερίδιο 9,5%. Τον Αύγουστο, ο όμιλος Renault κυκλοφόρησε 91.413 αυτοκίνητα, εκ των οποίων οι 36.418 ήταν αυτοκίνητα Dacia, σημειώνοντας αύξηση 7,6% με ετήσιο ρυθμό.

close menu