Με αρχικό κεφάλαιο 1,8 εκατ. ευρώ
Νέα εταιρεία υπό την επωνυμία Halcorntt και αντικείμενο την κατασκευή, πώληση και ανάπτυξη χαλκοσωλήνων ιδρύεται από την ElvalHalcor, θυγατρική του ομίλου Viohalco και άλλη εταιρεία από την Ταϊβάν.
Η Ηalcor είναι ο τομέας διέλασης χαλκού και κραμάτων της Εlvalhalcor Α.Ε. του ομίλου Viohalco και ο μεγαλύτερος παραγωγός σωλήνων χαλκού στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική), με ευρύ τομέα δραστηριοτήτων στη βιομηχανία, την ψύξη, τη θέρμανση, τις ΑΠΕ κλπ.
Η νέα εταιρεία έχει την επωνυμία Halcorntt και ιδρύθηκε πριν από λίγες ώρες με έδρα τους Αμπελόκηπους και μετοχικό κεφάλαιο 1,8 εκατ. ευρώ, το οποίο καλύπτουν και αναλαμβάνουν, αντίστοιχα, εξολοκλήρου οι ιδρυτές της ισομερώς, 900.000 ευρώ ο καθένας, δηλαδή η Elval Halcor και η Megatrend International, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον βιομηχανικό τομέα και εδρεύει στις Φιλιππίνες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπός της καινούριας εταιρείας που προκύπτει είναι η κατασκευή, πώληση και ανάπτυξη σωλήνων με ενισχυμένες επιφάνειες (εξωτερικά και εξωτερικά/εσωτερικά πτερύγια) από χαλκό, κράμα χαλκού ή άλλα μέταλλα, και άλλα (κατασκευασμένα) ημικατεργασμένα προϊόντα (χαλκού) ή άλλα βιομηχανικά υλικά, καθώς και συναφών προϊόντων όπως και κάθε συναφής με τους παραπάνω σκοπός.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους κόλπους της εταιρείας είναι, ήδη, γνωστή τον τελευταίο καιρό αυτή η σύμπραξη, ενώ η επιχείρηση μαζί με την οποία η Halcor ιδρύει τη νέα ΑΕ είναι η συνεργάτης της τα τελευταία χρόνια, η Megatrend International Ltd.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Financial Report, η Megatrend International είναι διανομέας χημικών, οικοδομικών υλικών και βιομηχανικών μηχανημάτων στον κατασκευαστικό τομέα, με έδρα τις Φιλιππίνες, από το 2009.
Όπως αναφέρεται στον ιστότοπό της, παρέχει προϊόντα όπως συστήματα προστατευτικής επικάλυψης ταχείας σκλήρυνσης, ενώ οι προμηθευτές της προέρχονται από χώρες όπως η Νότια Κορέα, η Μαλαισία, η Ιταλία και η Ελλάδα. Κατά πηγές από την Elvalhalcor, η νέα εταιρεία αναμένεται να διευρύνει τη σύμπραξη των δύο πλευρών, ενώ θα ενισχύσει και το αποτύπωμα της καθεμίας στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.
Ποιοι αποτελούν το ΔΣ
Το ΔΣ τηςκαινούργιας εταιρείας αποτελούν πρόσωπα και από τις δύο εταιρείες, οι οποίες έχουν καταβάλει εξ ημισείας και το αρχικό μετοχικό της κεφάλαιο.
Καταρχάς στο ΔΣ της νέας αυτής εταιρείας βρίσκουμε στελέχη τα οποία κατέχουν υψηλές θέσεις στην Halcor. Πρόκειται για τον Νίκο Μαρινάκη, στη θέση του Προέδρου του ΔΣ, ο οποίος είναι διευθυντής εργοστασίου στη Halcor, τον Γιώργο Σερέτη Senior Production Manager στη HALCOR, Copper & Alloys Extrusion Division of ElvalHalcor S.A. ως μέλος, ενώ στη θέση του Αντιπροέδρου βρίσκουμε τον Lin Ko Wei και ως μέλος τον Yu Hui Kai.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Nαστάσια Ταμπακοπούλου: Το marketing μέσα από τα νέα ψηφιακά εργαλεία, την τεχνική νοημοσύνη και τα social media
- Ξεκίνησαν οι δημοσκοπήσεις (ΣΚΑΪ): Στο 24% η Ν.Δ., δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 11,5%
- Υποχρεωτική δημόσια πρόταση για Intralot με 1,07 ευρώ ανά μετοχή
- Aegean: Στο 3,7% η απόδοση του ομολόγου – Υπερκάλυψη 3,75 φορές της έκδοσης
- Η σύζυγος Ερντογάν με την κόρη της συνάντησε τον Πάπα στη Ρώμη
- Περιορίστηκαν οι θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, αλλά περιμένουν τα στοιχεία της Πέμπτης
- La Croix: Στην Ελλάδα διαμένουν 8.000 Ισραηλίτες
- Tesla: Πτώση στις παραδόσεις οχημάτων στο β΄τρίμηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις