Για ύπαρξη «ιταλικού πυρετού» στην Αθήνα κάνει λόγο σε δημοσίευμά της η γερμανική, οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, αναφερόμενη και σε τίτλους ελληνικών εντύπων.
Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα υπάρχει μεγάλη ανησυχία στην Ελλάδα για τις εξελίξεις στην πολιτική κρίση στην Ιταλία και για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει αυτή στην ελληνική οικονομία.
«Για την Ελλάδα η κρίση έρχεται σε μία στιγμή που δεν θα το επιθυμούσε: Στις 20 Αυγούστου ολοκληρώνεται το πρόγραμμα στήριξης.
Κατόπιν η Αθήνα θα πρέπει να πάψει να στηρίζεται στη βοήθεια των εταίρων της και θα πρέπει να μπορεί να αυτοχρηματοδοτείται μέσω των αγορών.
Στόχος του υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, είναι να τεστάρει τις διαθέσεις των επενδυτών με την έκδοση δύο ομολόγων, ενώ ταυτόχρονα η χώρα ετοιμάζεται να βγει στις αγορές πριν από την ολοκλήρωση του προγράμματος», αναφέρει στο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και του μετρό στο κέντρο της Αθήνας μετά τη συγκέντρωση για τα Τέμπη
- Ισραηλινά ΜΜΕ: Υπάρχουν «αυξανόμενες ενδείξεις» πως ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, Χαμεϊνί, είναι νεκρός
- Περιφέρεια Αττικής: Νέες κατασχέσεις 5,6 τόνων ακατάλληλων τροφίμων την περίοδο της Αποκριάς
- Σύρραξη Ιράν – Ισραήλ: Το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε τη Μονάδα Διαχείρισης Κρίσεων
- Ισραηλινοί αξιωματούχοι: Σκοτώθηκε ο αρχηγός των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης
- Tραγωδία στα Τέμπη: Επεισόδια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα
- Μεντβέντεφ: “Οι ΗΠΑ είναι μόλις 249 ετών. Η Περσική Αυτοκρατορία ιδρύθηκε πριν από περισσότερα από 2.500 χρόνια”
- Φόβους για ανατιμήσεις στο πετρέλαιο και αναταραχές στην διεθνή ναυτιλία φέρνει η νέα πολεμική κρίση στη Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








