Στις χθεσινές μεγάλες απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της στην ηλεκτρονική της έκδοση η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.
Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι πλέον αντιμέτωπος με την οργή του λαού.
«Το ‘σοκ των συντάξεων’ ξεσηκώνει τα πνεύματα ολοένα περισσότερο, εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλώνουν σε όλη την Ελλάδα κατά των σχεδίων της κυβέρνησης.
Ωστόσο, ο πρωθυπουργός Τσίπρας θέλει να σφίξει κι άλλο τη βίδα των φόρων», υπογραμμίζει το δημοσίευμα, το οποίο κάνει λόγο για «μαζική εξέγερση στην Ελλάδα», σχολιάζοντας ότι ο Αλέξης Τσίπρας «συναντά την οργή του λαού».
Για «οργισμένη στασιμότητα» εξαιτίας της γενικής απεργίας στην Ελλάδα κάνει λόγο και η ηλεκτρονική έκδοση της ελβετικής εφημερίδας Neue Zürcher Zeitung.
«Εργαζόμενοι και εργοδότες καταγγέλλουν ότι η συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση του Τσίπρα θέτει σε κίνδυνο την ύπαρξή τους.
Για τους διεθνείς χρηματοδότες το πακέτο δεν είναι αρκετά προχωρημένο.
Ο πρωθυπουργός στέκεται ανάμεσα στα δύο μέτωπα.
Υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένης της ισχνής κυβερνητικής πλειοψηφίας «δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο νεαρός πολιτικός, που αρέσκεται να ρισκάρει, να προκαλέσει εκ νέου πρόωρες εκλογές».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Eυρωμπάσκετ 2025: Το πρόγραμμα μεταδόσεων της ΕΡΤ από 27 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου
- Χάθηκε μια ζωή: Το ασθενοφόρο στην Αίγινα δεν ήρθε ποτέ
- Υπό έλεγχο η φωτιά στην Κάντζα Αττικής
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες από την πολιτική κρίση στη Γαλλία – Ισχυρή πτώση ο CAC 40
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη (27/8) στη λεωφόρο Ποσειδώνος
- Bloomberg: Αρόδο έχουν αφήσει τα ΗΑΕ δεξαμενόπλοιο του Προκοπίου που μεταφέρει αργό από το Σουδάν
- Χωρίς τον Chrome η Google δεν θα είναι ίδια
- Βόρεια Χίος: Ποια μέτρα αποφασίστηκαν για την αποκατάσταση από τις φωτιές
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις