Η Ευρωπαίοι δανειστές και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σχεδιάζουν την παροχή ενός διπλού δανείου προς την Ελλάδα, συνολικού ύψους 80 δισ. ευρώ, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handeslblatt.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Ευρωζώνη και ΔΝΤ σχεδιάζουν την παροχή ενός διπλού δανείου προς την Ελλάδα, όπου το πρώτο μέρος θα αφορά την κάλυψη των βραχυπρόθεσμων αναγκών της χώρας και το δεύτερο τις μακροπρόθεσμες ανάγκες.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το πρώτος μέρος του δανείου θα έχει τη μορφή προγράμματος – γέφυρα.
Το δημοσίευμα παράλληλα, υπογραμμίζει ότι το συνολικό ύψος του δανείου θα αγγίζει ακόμη και τα 80 δισ. ευρώ, υπερβαίνοντας κατά πολύ τα 50 δισ. του αρχικού αιτήματος της Ελλάδας.
Μεταξύ των χρημάτων που θα δοθούν στην Ελλάδα, αναμένεται να συμπεριληφθούν και τα κέρδη της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την αγορά των ελληνικών ομολόγων.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Navios Maritime: Στα 111,7 εκατ. δολάρια τα καθαρά κέρδη το α΄εξάμηνο
- Greenpeace: Το τρένο είναι συνήθως ακριβότερο από το αεροπλάνο για τα ευρωπαϊκά ταξίδια
- Ευρωπαϊκές αγορές: Μεικτά πρόσημα με φόντο την εμπορική συμφωνία ΗΠΑ – ΕΕ
- ΕΧΑΕ: Στο 6,58% το ποσοστό της Praude
- Reuters: Ο Πούτιν ζητάει από την Ουκρανία, παράδοση του Ντονμπάς και όχι δυτικά στρατεύματα στο έδαφός της
- Τι αναφέρει το υπ. Υγείας για τον θάνατο του Απόστολου Βεσυρόπουλου
- ΗΠΑ: Εφετείο της Ν. Υόρκης ακύρωσε την ποινή 464 εκατ. δολαρίων κατά του Τραμπ για απάτη
- ΕΧΑΕ: Στο 1,528% το ποσοστό της Qube
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις