Η εταιρεία δεν εξήγησε στο προσωπικό τον λόγο για την αποχώρησή της
Αποχώρησε αναπάντεχα η Τζέιντ Ρέιμοντ (Jade Raymond), ιδρύτρια και επικεφαλής της Haven Studios, της εταιρείας ανάπτυξης παιχνιδιών της Sony και ειδικά του δημοφιλούς Playstation, σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες του Bloomberg.
Η ηγεσία της Haven δεν εξήγησε στο προσωπικό τον λόγο για την αποχώρησή της, ωστόσο εκείνη ήρθε αρκετές εβδομάδες μετά από μια εξωτερική δοκιμή του πρώτου παιχνιδιού της Haven, του online shooter Fairgames.
Ορισμένοι προγραμματιστές στην Haven είχαν μια ανησυχία για τη αποδοχή του παιχνιδιού και την πρόοδό του, ανέφεραν οι ίδιες εμπιστευτικές πληροφορίες.
«Η Τζέιντ Ρέιμοντ υπήρξε μια απίστευτη συνεργάτιδα και οραματίστρια στην ίδρυση των Haven Studios», δήλωσε εκπρόσωπος του PlayStation.
«Είμαστε βαθιά ευγνώμονες για τη συνεισφορά της και της ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στα επόμενα βήματά της», συμπλήρωσε.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι η εταιρεία έχει «δεσμευτεί να υποστηρίξει τα Haven Studios, δηλώνοντας ενθουσιασμένη που θα συνεχίσει ένα ταξίδι» με τους νέους συν-επικεφαλής των στούντιο, Marie-Eve Danis και Pierre-François Sapinski.
Να σημειωθεί ότι η Raymond, στέλεχος της βιομηχανίας βιντεοπαιχνιδιών με μακρά εμπειρία, προτού αναλάβει τον ρόλο στην Haven, έχει εργαστεί στην Ubisoft Entertainment, την Electronic Arts και την Stadia της Google.
Ίδρυσε την Haven το 2021.
Σημειώνεται ότι το Fairgames, που ανακοινώθηκε το 2023, είναι μία από τις λίγες συμμετοχές που έχουν απομείνει σε μια λίστα “live”παιχνιδιών έλαβαν το πράσινο φως από το PlayStation πριν από αρκετά χρόνια.
Το PlayStation είχε δηλώσει ότι σχεδίαζε να κυκλοφορήσει περισσότερους από δώδεκα τίτλους που είχαν σχεδιαστεί για να δημιουργούν επαναλαμβανόμενα έσοδα από τους παίκτες, αλλά πολλά από αυτά τα παιχνίδια ακυρώθηκαν ή κυκλοφόρησαν με καταστροφικά αποτελέσματα, όπως το περσινό Concord, ένα online shooter που αποσύρθηκε από τα καταστήματα μετά από λιγότερο από δύο εβδομάδες.
Το Fairgames είχε αρχικά προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025, αλλά είχε αναβληθεί για την επόμενη άνοιξη, ανέφεραν οι πηγές.
Η Ρέιμοντ δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ο Tucker Carlson δήλωσε ότι θα μεταδώσει συνέντευξη με τον Πρόεδρο του Ιράν
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Στο +30,5% η άνοδος του Γενικού Δείκτη από την αρχή του 2025
- Έπεσε απροειδοποίητα η πλατφόρμα πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ
- Στη Λιβύη ο Γ. Γεραπετρίτης
- Ο Μασκ ίδρυσε κόμμα και επικαλέστηκε τον Επαμεινώνδα στη μάχη των Λεύκτρων
- Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας για τον καύσωνα
- Καιρός: Ξεκινούν τα 40άρια
- Στους 50 οι νεκροί στο Τέξας και πολλά παιδιά στις κατασκηνώσεις, 29 αγνοούμενοι
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις