Προσέλκυσαν 37,3 δισ. δολάρια το πρώτο εξάμηνο του 2025 έναντι 7,2 δισ. δολαρίων την αντίστοιχη περσινή περίοδο
Η αγορά των hedge funds παγκοσμίως είχαν τις ισχυρότερες εισροές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους από το 2015, μεσούσης της περιόδου που χαρακτηρίστηκε από τις νέες αμφιταλαντευόμενες εμπορικές πολιτικές του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με στοιχεία από τον πάροχο HFR.
Τα hedge funds προσέλκυσαν 37,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε εισροές κατά το πρώτο εξάμηνο του 2025, έναντι 7,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την ίδια περίοδο ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με το HFR.
Περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια, σε νέες επενδύσεις, επενδύθηκαν σε hedge funds με πάνω από 5 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση.
Οι εισροές ρεκόρ σημειώθηκε σε μια περίοδο που τα hedge funds, κατά μέσο όρο, κατέγραψαν κέρδη 3,88%, ενώ ο S&P 500 αυξήθηκε 5,5% και έκλεισε το πρώτο εξάμηνο σε ιστορικό υψηλό.
Ορισμένα funds, ωστόσο, κατέγραψαν διψήφια κέρδη, όπως αυτό της Bridgewater Associates που κέρδισε 17%, το Rokos Capital Management παρουσίασε αύξηση κατά 12,26% και το Caxton Associates είχε απόδοση 14%.
Ο κλάδος έκλεισε τον Ιούνιο με 4,74 τρισεκατομμύρια δολάρια σε περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση, συνδυάζοντας τις νέες εισροές και αποδόσεις που κατέγραψε, πρόσθεσε η HFR.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κερκυραϊκή Ζυθοποιία (Corfu Beer): Άνοδος τζίρου και κερδοφορίας με νέες επενδύσεις και προϊόντα
- The Swatch Group Greece: Νέο κατάστημα στο Μαρούσι
- ΓΙΩΤΗΣ: Νέα διανομή 1,06 εκατ. € και «φρέσκοι» ΚΑΔ
- Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 6-1: Κατέρρευσε με τη συμβολή του Ελβετού διαιτητή
- Έφυγε ο «Νιόνιος», στα 80 του χρόνια
- Ευρώπη και Ουκρανία ετοιμάζουν πρόταση 12 σημείων για τερματισμό του πολέμου
- Ουκρανία: Αυξάνει τις αμυντικές δαπάνες σε νέο ρεκόρ με πάνω από 70 δισ. δολάρια το 2025
- Κυριακούλης: Παρέλευση προθεσμίας για την σύναψη ομολογιακού
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις