Τουρισμός

Hilton: Επίθεση αγάπης στην Ελλάδα με 14 ξενοδοχεία στην πενταετία

O Διευθυντής Ανάπτυξης της Hilton για τη Νότια Ευρώπη, Alan Mantin

Conrad το 2025, Πεντελικό το 2027 και αναζήτηση νέου ξενοδοχείου στην Αθήνα

Λίγο πριν το φετινό Πάσχα ξεκινά και επίσημα η συνεργασία του αμερικανικού ξενοδοχειακού κολοσσού Hilton με την ισραηλινή αλυσίδα ξενοδοχείων Brown Hotels, τρία χρόνια μετά την πρώτη συζήτηση ανάμεσα στις δύο πλευρές που κρύβει ένα χαριτωμένο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε για τη συνεργασία σε εκδήλωση την Τρίτη ο διευθυντής ανάπτυξης της Hilton στη Νότια Ευρώπη , Alan Mantinγνωριστήκαμε με τον επικεφαλής της Brown Hotels Leon Avigad σε ένα πάνελ συνεδρίου τον Νοέμβριο του 2021. Στη συνέχεια, ξεκινήσαμε τη συζήτηση στο δείπνο όπου ενώ εγώ έτρωγα, εκείνος με πολύ πάθος και όρεξη μου ξεδίπλωνε το όραμα του για την Brown Hotels. Εντυπωσιάστηκα από την ορμή του και τα όσα έλεγε και από τότε αρχίσαμε σταδιακά διαπραγματεύσεις για να φτάσουμε σήμερα να επικυρώνουμε και επίσημα τη συνεργασία μας για δύο ξενοδοχεία“.

O Leon Avigad, επικεφαλής της Brown Hotels

Πρόκειται για το Isla Brown Corinthia και το Isla Brown Chania, τα οποία ξεκίνησαν την πορεία τους στην αλυσίδα της Brown το 2022 και 2023 αντίστοιχα και τώρα εντάσσονται στην Curio Collection, ένα από τα 22 brands της Hilton ανά τον κόσμο. Μάλιστα, από τον Νοέμβριο του 2021 μέχρι τις αρχές του 2024 πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια, προκειμένου οι δύο εταιρείες να ανταλλάξουν απόψεις, να χαραχθούν οι προϋποθέσεις και να οριστικοποιηθεί τελικά η συμφωνία, η οποία περιλαμβάνει μακροχρόνιο συμβόλαιο, χωρίς να διευκρινιστεί το εύρος του, αναβάθμιση υπηρεσιών και τεχνολογιών και την προσθήκη κάποιων δωματίων. Για παράδειγμα, με αφορμή τη νέα αυτή συνεργασία το ξενοδοχείο της Brown Hotels στα Χανιά προσθέτει τριάντα δωμάτια στο κτίριο, με αποτέλεσμα να ξεπεράσει τα 200.

Να σημειωθεί ότι στην Curio Collection έχουν ενταχθεί, ήδη, από τα προηγούμενα χρόνια αρκετά ξενοδοχεία, παρόμοιας λογικής από όλη την Ελλάδα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί από ελληνικούς ή διεθνείς ομίλους. Παραδείγματα αποτελούν το Domes Aulus Elounda, το οποίο ανήκει στην οικογένεια Σπανού των Domes Resorts, το Sea Breeze στη Σαντορίνη και το Lindian Village στο νησί της Ρόδου.  Σύμφωνα με πληροφορίες, συνολικά τα εν Ελλάδι ξενοδοχεία που ανήκουν, στην παρούσα φάση, στην Curio Collection είναι εννέα.

Μάλιστα, όπως τόνισε ο κ. Mantin, η βίβλος για την συνεργασία Franchise ανάμεσα στο Hilton και την Brown είναι 164 σελίδες με πολύ μικρά γράμματα και ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας.

Πάντως η σύμπραξη των δύο αλυσίδων δεν έρχεται χωρίς πρόσθετο κόστος για τους πελάτες που θα έρθουν από φέτος στα ξενοδοχεία. Σύμφωνα με όσα ειπώθηκαν στην εκδήλωση, μετά από σχετική ερώτηση του Financial Report, οι τιμές των δωματίων των δύο ξενοδοχείων από φέτος λόγω και της συνεργασίας, θα είναι γύρω στα 12-15% ακριβότερες σε σχέση με πέρυσι.

Γνωστό, πάντως, δεν έγινε το ”τίμημα” ανάμεσα στις δύο εταιρείες, πάντως όπως τονίστηκε από τον Διευθυντή Ανάπτυξης της Hilton θα περιλαμβάνει ”ένα ποσοστό” από τα ετήσια κέρδη.

Hilton: Conrad το 2025, Πεντελικό το 2027 και αναζήτηση νέου ορόσημου στην Αθήνα

Την ίδια στιγμή, που επικύρωσε τη συμφωνία της με την Brown Hotels συνεχίζονται πυρετωδώς οι εργασίες για το Conrad, το πρώην Hilton της Βασιλίσσης Σοφίας, το οποίο αναμένεται, κατά τον κ. Mantin, να είναι έτοιμο να δεχθεί τους πρώτους του πελάτες, ξανά, το β’ εξάμηνο του 2025.

Με λιγότερα δωμάτια, λόγω διαφορετικής διαρρύθμισης, αλλά με περισσότερα εστιατόρια και χώρους συγκεντρώσεων, το Conrad είναι το ”στοίχημα” της αμερικανικής αλυσίδας την επόμενη χρονιά στη χώρα μας.

Εξάλλου, οι δουλειές για την Hilton σε ό,τι αφορά την παρουσία της στην Ελλάδα δεν σταματούν εδώ, το αντίθετο μάλιστα, τώρα αρχίζουν για τα καλά. «Η χώρα σας είναι μια περιοχή της Νότιας Ευρώπης στην οποία η Hilton βλέπει πολλές ευκαιρίες τα τελευταία χρόνια. Για σκεφτείτε το λίγο: Πριν από λίγα χρόνια υπήρχε μόνο το Hilton στην Βασιλίσσης Σοφίας, τώρα μέχρι το 2027, μέσω franchise, αλλά και δικών της κτιρίων η Hilton αναμένεται να έχει κοντά στα 14 ξενοδοχεία στην Ελλάδα”. Ανάμεσα σε αυτά είναι ένα καινούριο ξενοδοχείο στον Πειραιά, υπό το brand Hamptons by Hilton, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει το 2026, αλλά και η συνεργασία με το πάλαι ποτέ Πεντελικόν και την οικογένεια Δουζόγλου. Το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, μάλιστα, θα είναι, κατά τον κ. Mantin ίδιο «μόνο στο κτίριο. Όλα τα άλλα θα είναι διαφορετικά, πρόκειται για ένα project πολύ ιδιαίτερο, θα έχει πολλές εκπλήξεις, θα είναι μια ξεχωριστή εμπειρία».

Κατά τα άλλα, η Hilton έχει ανοιχτές κεραίες για ευκαιρίες franchise σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Μύκονος, η Κως, η Ρόδος, ενώ δεν αποκλείστηκε το γεγονός να υπάρξει εκ νέου ένα δεύτερο κεντρικό ξενοδοχείο στην Αθήνα με την υπογραφή του Αμερικανικού κολοσσού.

Μαρία Μπακοπούλου

[email protected] 

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu