Η H&M προσπαθεί να ανταγωνιστεί την ανταγωνίστρια Zara, που ανήκει στην Inditex
Καλύτερη από την αναμενόμενη αύξηση των λειτουργικών κερδών για το 2024 ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία μόδας H&M, αν και οι πωλήσεις δεν έπιασαν τις προβλέψεις για το τέταρτο τρίμηνο.
Η εταιρεία ανακοίνωσε λειτουργικά κέρδη 17,3 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών (1,57 δισεκατομμύρια δολάρια) για το 2024, έναντι των 17,2 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορωνών που προέβλεπαν οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της LSEG.
Τα λειτουργικά κέρδη του τέταρτου τριμήνου ανήλθαν σε 4,6 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες έναντι των 4,2 δισεκατομμυρίων σουηδικών κορώνων που προέβλεπαν οι αναλυτές.
Οι πωλήσεις, εν τω μεταξύ, διαμορφώθηκαν σε 62,19 δισ. σουηδικές κορώνες το τέταρτο τρίμηνο, κάτω από τα 63,48 δισ. που προέβλεπε δημοσκόπηση του Reuters, αλλά αυξημένες κατά 3% σε τοπικό νόμισμα. Το 2024, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 1% σε τοπικά νομίσματα και διαμορφώθηκαν σε 234,58 δισ. σουηδικές κορώνες.
«Οι πωλήσεις και τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν το τέταρτο τρίμηνο χάρη στις ισχυρές διαδικτυακές πωλήσεις, τις καλοδεχούμενες συλλογές γυναικείας μόδας και τον αποτελεσματικό έλεγχο του κόστους. Εστιάζοντας στην κύρια δραστηριότητά μας και υλοποιώντας το σχέδιό μας, βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για μακροπρόθεσμη, κερδοφόρα ανάπτυξη». ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Daniel Ervér.
Η H&M προσπαθεί να ανταγωνιστεί την ανταγωνίστρια Zara, που ανήκει στην Inditex, καθώς και λιανοπωλητές χαμηλότερου κόστους, όπως ο κινεζικής ίδρυσης γίγαντας γρήγορης μόδας Shein.
Τον Σεπτέμβριο, η εταιρεία ακύρωσε τον στόχο της για το περιθώριο κέρδους για το 2024, καθώς το υψηλότερο κόστος και ο αυξημένος ανταγωνισμός έπληξαν τα λειτουργικά κέρδη του τρίτου τριμήνου.
Τα αποτελέσματα σηματοδοτούν την τελευταία δοκιμασία για τον διευθύνοντα σύμβουλο Ervér, ο οποίος διορίστηκε στη θέση του τον Ιανουάριο του 2024 για να επιταχύνει την ανάκαμψη του ομίλου.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις