Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το 2023
Θετικά έκλεισε το 2024 για την ΗΠΕΙΡΟΣ ΑΕΒΕ, με αύξηση στον κύκλο εργασιών της, η οποία προήλθε τόσο από τις πωλήσεις στην ελληνική αγορά όσο και από τις εξαγωγές της εταιρείας σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Αυστραλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Συγκεκριμένα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 101,25 εκατ. ευρώ το 2024, έναντι 99,89 εκατ. ευρώ το 2023. Τα μικτά κέρδη ανήλθαν σε 7,7 εκατ. ευρώ (από 8,3 εκατ. ευρώ την προηγούμενη χρονιά), ενώ τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν σε 1,1 εκατ. ευρώ, έναντι 2,7 εκατ. ευρώ το 2023.
Η μείωση της κερδοφορίας αποδίδεται κυρίως σε δύο παράγοντες: αφενός, στην απόφαση της εταιρείας να απορροφήσει το μεγαλύτερο μέρος του αυξημένου κόστους των πρώτων υλών, χωρίς να το μετακυλήσει στον τελικό καταναλωτή και αφετέρου, στις αυξημένες αποσβέσεις που προέκυψαν από επενδύσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν την τελευταία διετία και αναμένεται να αρχίσουν να αποδίδουν από το 2025.
Στο πλαίσιο της στρατηγικής της για περαιτέρω ανάπτυξη, η εταιρεία προγραμματίζει ένα νέο επενδυτικό πλάνο ύψους 20 εκατ. ευρώ για τη διετία 2025–2026, το οποίο θα αφορά την αναβάθμιση και των τριών εργοστασίων της ΗΠΕΙΡΟΣ σε Άρτα, Ελασσόνα και Δομοκό, καθώς και της Ζώνης Γάλακτος, καταλήγει η ανακοίνωση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πέθανε ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας Φάτος Νάνο
- Η Λιθουανία έκλεισε τα σύνορα με Λευκορωσία – Μπλοκαρισμένες περίπου 2.000 νταλίκες
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες, υπό την επήρεια επιτοκίων ΕΚΤ και πληθωρισμού ευρωζώνης
- Μπλε Κέδρος: Στα 18,9 εκατ. ευρώ η πώληση της Φ Real Estate
- Ευλογιά αιγοπροβάτων: Κρούσματα σε 250 εκτροφές στην Κ. Μακεδονία – Θανατώθηκαν 57.000 ζώα
- Παρέμβαση Βαληνάκη: Η άρση 12 εμπάργκο προς την Τουρκία στις ζημίες της “Διακήρυξης Αθηνών”
- ΕΧΑΕ: Με ποσοστό 7,83% η Praude Asset Management και με 0,5% η Jefferies International
- Μοτοδυναμική: Αυξημένα 1,3% στα 10,8 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








