Σε τροχιά ανάπτυξης μπαίνει η επένδυση κτιρίου γραφείων – πολυχώρου Hub26 στη Θεσσαλονίκη, η σημαντικότερη, ίσως, από αυτές που δρομολογεί η εταιρεία στην πόλη, καθώς κατά όσα έχουν ειπωθεί και από τον CΕΟ της Dimand Δημήτρη Ανδριόπουλο πρόκειται για το πρώτο αειφόρο επιχειρηματικό πάρκο της Θεσσαλονίκης. Επί της ουσίας, πρόκειται για το πρώτο “πράσινο” business park στη Θεσσαλονίκη που θα αποτελείται από ένα συγκρότημα 4 κτιρίων 5 ορόφων με γραφεία.
_x000D_
Αυτά θα μοιράζονται υπόγειο πάρκινγκ δύο επιπέδων καθώς και μια κεντρική “πλατεία” ως χώρο συνάθροισης των εργαζομένων και επισκεπτών.
_x000D_
Μάλιστα, το έργο αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο, καθώς πρόσφατα αγοράστηκε ακόμα ένα κτίριο, δίπλα σε αυτά που κατασκευάζονται, με αποτέλεσμα την δημιουργία ενός ακόμα μεγαλύτερου επαγγελματικού οικοσυστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.
_x000D_
Πάντως, ήδη από τις προηγούμενες ημέρες, στις αρχές του 2023, το έργο προχωρά, με την ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ που το κατασκευάζει να έχει προχωρήσει σε σκυροδέτηση τμήματος θεμελίωσης του συγκροτήματος γραφείων, κατά όσα έχουν αναρτηθεί και στα Social media.
_x000D_
Εξάλλου, κατά όσα αναφέρουν και τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων (ΚΕΣΥΠΟΘΑ) και απόφασης του Υπουργείου Πολιτισμού, η επιτροπή προχώρησε σε έγκριση της τροποποιημένης αρχιτεκτονική μελέτης, την ώρα που έγινε και αναθέωρηση και της σχετικής οικοδομικής άδειας.
_x000D_
Aξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση επικεντρώνεται στην περιοχή του ΦΙΞ στη Θεσσαλονίκη, εκεί που η εταιρεία θα αναπτύξει σύγχρονα κτίρια μικτών χρήσεων. Η συνολική μικτή επιφάνεια στο συγκρότημα ανέρχεται σε 36.000 τ.μ. και η επένδυση αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το αργότερο έως την άνοιξη του 2024, υπό την αρχιτεκτονική εποπτεία των Diversity Architects.
_x000D_
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Qualco: Στα 5,46 ευρώ η ανώτατη τιμή της δημόσιας προσφοράς για την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Στόχευση στην αμυντική βιομηχανία (και) για τη Unisystems του ομίλου Quest – Διάψευση για Morris
- Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Qualco για εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αθηνών
- Τραμπ: Οι ΗΠΑ σταματούν άμεσα τις επιθέσεις στους Χούθι, συνθηκολόγησαν
- Ευρωαγορές: Απώλειες για τον DAX μετά την εκλογή Μερτς – Έκανε το 16Χ16 ο FTSE 100
- Γερμανία: Άνοδος στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων μετά την εκλογή Μερτς
- Στο Τέξας Παπασταύρου – Τσάφος για συναντήσεις με Chevron, ExxonMobil και Cheniere Energy
- Συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Μερτς: «Προσβλέπω στη συνεργασία μας»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις