Καταγράφει τη μεγαλύτερη πτώση των τελευταίων 16 χρόνων
Οι μετοχές της γερμανικής επωνυμίας Hugo Boss το 2024 βυθίζονται σχεδόν 40%, φλερτάροντας με τη μεγαλύτερη πτώση τους τα τελευταία 16 χρόνια και μένοντας πίσω από σε ανταγωνιστές όπως η Burberry, σε μια ήδη κακή χρονιά για τον χώρο της μόδας, σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Γκρίντερ εξέδωσε την πρώτη προειδοποίηση για τα κέρδη στα μέσα του έτους, επικαλούμενος δυσοίωνες προοπτικές δαπανών, παρά την αρχική αναζωογόνηση των πωλήσεων.
Ο πληθωρισμός έχει πιέσει τους αγοραστές, με αντίκτυπο και στα είδη πολυτελείας. Με περίπου 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ χρηματιστηριακής αξίας να έχουν κάνει φτερά φέτος, οι μετοχές της Hugo Boss είναι πλέον τόσο χαμηλά, περίπου 15% φθηνότερα σε σχέση με τον ευρωπαϊκό δείκτη αναφοράς Stoxx 600, που αρκετοί αναλυτές βλέπουν ευκαιρία για αγορά. Οι προοπτικές βελτιωμένων αποδόσεων είναι μεγαλύτερες σε σχέση με άλλα ονόματα του χώρου, όπως η Burberry, σύμφωνα με τους δωδεκάμηνους στόχους τιμών που καταρτίστηκαν από το Bloomberg.
Ωστόσο, το εγγύς μέλλον θα μπορούσε να φανεί πιο περίπλοκο, καθώς πέρα από άλλες κυοφορούμενες διοικητικές αλλαγές, ο Γκρίντερ αντιμετωπίζει πιθανή έρευνα μετά από δημοσιεύματα περί συμμετοχής του σε συναλλαγές που βασίζονταν σε εμπιστευτικές πληροφορίες.
Το εποπτικό συμβούλιο της εταιρείας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στον διευθύνοντα σύμβουλο μετά από εξωτερική νομική εκτίμηση, η οποία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι υποψίες ήταν αβάσιμες. Αλλά οι γερμανικές ρυθμιστικές αρχές ενδέχεται να ξεκινήσουν έρευνα. Η BaFin, η χρηματοοικονομική εποπτική αρχή της χώρας, αρνήθηκε να σχολιάσει στο Bloomberg.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Athens Innovation Summit 2025: Η Ελλάδα στο επίκεντρο της παγκόσμιας καινοτομίας με καλεσμένο το νομπελίστα Demis Hassabis
- Unibios: Με ποσοστό 19,35% ο Αντώνιος Σβορώνος
- Βουλή: Ψηφίστηκε η παραχώρηση του ΣΕΦ στην ΚΑΕ Ολυμπιακός
- Κατά 37,8% αυξήθηκαν τα ενοίκια στην Αττική μέσα σε μια 5ετία
- Ευρωπαϊκές αγορές: Βούλιαξαν ελέω δασμών Τραμπ
- Επίσκεψη στελεχών της ΑΑΔΕ στον ΟΠΕΚΕΠΕ – Τα στοιχεία που ζήτησαν
- Trastor: Απέκτησε πολυώροφο κτήριο γραφείων έναντι 21,47 εκατ. ευρώ
- Aktor: Αγορά 1 εκατ. μετοχών από την Winex του Αλέξανδρου Εξάρχου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις