Η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 999 εκατ. ευρώ (1,13 δισ. δολάρια)
Σημαντική άνοδο σημειώνει η μετοχή της Hugo Boss την Τρίτη, μετά την ανακοίνωση καλύτερων από τα αναμενόμενα τριμηνιαία έσοδα, ενώ παράλληλα ο γερμανικός όμιλος μόδας διατήρησε τις προβλέψεις του για το σύνολο του έτους εν μέσω αυξημένων μακροοικονομικών αβεβαιοτήτων.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα πρώτου τριμήνου ύψους 999 εκατ. ευρώ (1,13 δισ. δολάρια), ελαφρώς χαμηλότερα από το 1,01 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο, αλλά πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 974 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με δημοσκόπηση που παρείχε η εταιρεία, όπως αναφέρει το Reuters.
Μετά την είδηση η μετοχή σημείωσε άνοδο έως και 8,8%, ενώ αυτή την ώρα ενισχύεται περίπου 5%. (upd 14:05).
O όμιλος αναμένει επίσης ότι οι πωλήσεις για το 2025 θα παραμείνουν σε γενικές γραμμές στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο έτος, κυμαινόμενες μεταξύ 4,2 δισ. και 4,4 δισ. ευρώ.
Όπως αναφέρει η εταιρεία, το υποτονικό παγκόσμιο καταναλωτικό κλίμα συνεχίζει να επηρεάζει αρνητικά τον κλάδο λόγω της αβεβαιότητας σχετικά με τους δασμούς των ΗΠΑ.
«Μετά από ένα δυνατό κλείσιμο του 2024, η απόδοσή μας στο πρώτο τρίμηνο του 2025 επηρεάστηκε από την αυξανόμενη μακροοικονομική αβεβαιότητα, η οποία επηρέασε το παγκόσμιο καταναλωτικό κλίμα και τον κλάδο μας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Daniel Grieder.
Όπως σημείωσε τον Μάρτιο οι παγκόσμιες εμπορικές εντάσεις είχαν ήδη ορατό αντίκτυπο στη ζήτηση του πρώτου τριμήνου.
«Παρακολουθούμε στενά τα μακροοικονομικά στοιχεία και παραμένουμε σε εγρήγορση ενόψει των αυξημένων αβεβαιοτήτων, συμπεριλαμβανομένων των τρεχουσών εξελίξεων στους δασμούς», πρόσθεσε.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εκτακτα μέτρα κατά του αντισημιτισμού δρομολογεί ο Στάρμερ στη Βρετανία
- Ακριβότερα κατά 100 δολάρια αναμένονται τα iPhone 18 σύμφωνα με τη Morgan Stanley
- Π. Τσιβόλας: O εκ των ιδρυτών των οργανικών κρασιών της Λήμνου, ξενοδόχος και κατασκευαστής στην Αθήνα
- Premia HotelInvest: Νέα εταιρεία της Premia Properties για κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων
- Κρυπτοσκάνδαλο στην Πολωνία και σύγκρουση πολιτικών δυνάμεων
- Αύξηση 50% στην τιμή του Remote Watch Pass του Plex από τον Ιούνιο
- Δικαστικό μπλόκο στη Meta από το Νέο Μεξικό με αξιώσεις 3,7 δισ. δολαρίων
- Συμβιβασμός του Μασκ με την SEC για τις γνωστοποιήσεις στο Twitter
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








