Η συμφωνία θα έδινε στη BHP, τη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο
Απορρίφθηκε από την Anglo American Plc η πρόταση εξαγοράς ύψους 36 δισ. δολαρίων από τον όμιλο BHP, καθώς «υποτιμά σημαντικά» την εταιρεία και τις μελλοντικές προοπτικές της.
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Anglo, Stuart Chambers τόνισε πως: «Η προτεινόμενη δομή είναι επίσης εξαιρετικά μη ελκυστική, δημιουργώντας σημαντική αβεβαιότητα και κίνδυνο εκτέλεσης που βαρύνει σχεδόν εξ ολοκλήρου την Anglo American, τους μετόχους της και τους άλλους ενδιαφερόμενους».
Η Anglo American ανέφερε την Πέμπτη πως έλαβε πρόταση από την BHP που αποτελείται από προσφορά για το σύνολο των μετοχών της εταιρείας, υπό την προϋπόθεση ότι η Anglo American θα αποσχίσει τις συμμετοχές της σε δύο μονάδες που είναι εισηγμένες στη Νότια Αφρική, την Anglo American Platinum και την Kumba Iron Ore.
Μια ένωση μεταξύ της BHP με έδρα την Αυστραλία και της εισηγμένης στο Λονδίνο Anglo American θα δημιουργούσε έναν κολοσσό της εξορυκτικής βιομηχανίας, κάτι που θα ήταν η μεγαλύτερη συμφωνία εξόρυξης εδώ και χρόνια.
Η συμφωνία θα έδινε στη BHP, τη μεγαλύτερη μεταλλευτική εταιρεία στον κόσμο, πρόσβαση στα ορυχεία της Anglo American στη Νότια Αμερική και τη Βραζιλία.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ισραήλ: Οι οικογένειες των ομήρων αντιδρούν στο σχέδιο Νετανιάχου
- ΔΥΠΑ: Δύο νέοι βρεφονηπιακοί σταθμοί σε Χαϊδάρι και Ιλιον από το φθινόπωρο
- Volkswagen ID.3: Με συνδρομή η επιπλέον ισχύς 27 ίππων
- Χαλκιδική: Στον Εισαγγελέα Πολυγύρου οι πέντε ανήλικοι που λήστεψαν 15χρονο
- Μελάνια Τραμπ: “Εναν κόσμο γεμάτο αξιοπρέπεια για όλους”
- Ουκρανικό: Νέα τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων πριν μεταβεί ο Ζελένσκι στην Ουάσιγκτον
- Αντίστροφη μέτρηση για τον Προσωπικό Αριθμό: Τι αλλάζει από 5 Σεπτεμβρίου
- Δεκάδες τραυματίες από σεισμό 6 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις