Με όπλο την τεράστια αύξηση της επισκεψιμότητας στο Διαδίκτυο, η πεντάδα της Big Tech «αναγκάζει» τις εταιρείες τηλεφωνίας να επενδύουν μεγάλα ποσά στη βελτίωση των δικτύων, ενώ η ίδια δεν συμβάλλει στην κάλυψη του κόστους, δήλωσε η Κριστέλ Αϊντεμάν, διευθύνουσα σύμβουλος της γαλλικής Orange, πρώην France Télécom, όπως μεταδίδει το Bloomberg.
Χωρίς να κατονομάσει την πεντάδα Netflix, Amazon, Meta, Google και Microsoft, η Αϊντεμάν είπε ότι μελλοντική πρόκληση θα ήταν η «συνεργασία» με μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας που «επιβάλλουν ορισμένες συμπεριφορές» στους χρήστες τους.
Μιλώντας στο ίδιο συνέδριο, ο Ραμόν Φερναντέζ, οικονομικός διευθυντής της Orange, πρόσθεσε ότι οι τεχνολογικοί γίγαντες «μετά βίας συμμετέχουν στην ανάπτυξη της υποδομής» όταν, τα επόμενα τέσσερα χρόνια, θα απαιτηθούν περίπου «15 δισεκατομμύρια ευρώ πρόσθετης επένδυσης για την απορρόφηση της αύξησης στη χρήση» στην Ευρώπη.
Η ΕΕ την άνοιξη άρχισε να αξιολογεί εάν οι μεγάλες εταιρείες διαδικτύου θα πρέπει να μοιραστούν το κόστος της δημιουργίας υποδομής 5G. «Αυτός ο αγώνας», προκειμένου να τους κάνει να πληρώσουν ένα δίκαιο μερίδιο, «θα είναι δύσκολος αλλά υπαρξιακός», είπε ο Φερναντέζ.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πόθεν έσχες Στέφανου Κασσελάκη: Εισοδήματα από επενδυτικές κινήσεις 3,87 εκατ. δολ. και δάνεια 1,58 εκατ. δολ.
- Πόθεν έσχες Βαγγέλη Μεϊμαράκη: Δηλωθέν εισόδημα 289.678 ευρώ, καταθέσεις 1,41 εκατ. ευρώ και οφειλές 227.593 ευρώ
- Πόθεν έσχες Γεωργίας Μαρτίνου: Ίσως η πιο ευκατάστατη πολιτικός με εισοδήματα, 110 ακίνητα και εταιρείες εκατομμυρίων
- Πόθεν έσχες Γιάννη Μανιάτη: Εισοδήματα 206.665 ευρώ, επενδύσεις 136.273 ευρώ και καταθέσεις 176.162 ευρώ
- Πόθεν έσχες Ανδρέα Λοβέρδου: Εισοδήματα 75.897 ευρώ, καταθέσεις 17.104 ευρώ και δανειακές υποχρεώσεις 188.170 ευρώ
- Y/KNOT INVEST A.E. - Ανακοίνωση ρυθμιζόμενης πληροφορίας του Ν. 3556/2007 (Γνωστοποίηση συναλλαγών)
- Πόθεν έσχες Πέτρου Κόκκαλη: Eισοδήματα 290.761 ευρώ, επενδύσεις 908.427 ευρώ, 23 ακίνητα, σκάφος και επιχειρήσεις
- Πόθεν έσχες Όλγας Κεφαλογιάννη: Εισόδημα 70.465 ευρώ, καταθέσεις 1,18 εκατ. ευρώ και 21 ακίνητα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








