Τα βιομετρικά στοιχεία των ναυτικών θα αναλύονται από το Πανεπιστήμιο της Κύπρου προκειμένου να ελεγχθεί εάν μπορούν να ανταποκριθούν στις εκάστοτε συνθήκες
Στη Χίο θα δημιουργηθεί το πρώτο XVR training center για πληρώματα από τη ναυτιλιακή εταιρεία Capital Ship Management του Βαγγέλη Μαρινάκη, σύμφωνα με δημοσίευμα του maritimes.gr. Η είδηση έγινε γνώστη στο πλαίσια της ημερίδας: “Ο πλοίαρχος του χθες, του σήμερα και του αύριο”, που πραγματοποιήθηκε στο κτήριο που στεγάζεται η Λέσχη Αποφοίτων Σχολής Ναυτιλίας Ύδρας.
Ο διευθυντής του κέντρου, καπτετάν Σταμάτης Κασμάς, μιλώντας στον ιστότοπο, τόνισε μεταξύ άλλων ότι αφορά στην εκπαίδευση των ναυτικών του Ομίλου ανεξαρτήτως εθνικότητας, προκειμένου να αποκτήσουν δεξιότητες. Το πρόγραμμα θα είναι προσαρμοσμένο στα νέα τεχνολογικά δεδομένα όπως την τεχνητή νοημοσύνη (ΑΙ) ή την αυτόματη πλοήγηση αλλά και σε όλα τα soft skills που θα πρέπει να έχουν πλέον τα πληρώματα των πλοίων.
«Πηγαίνουμε στην ανάλυση της συμπεριφοράς του ναυτικού», υπογράμμισε ο καπτετάν Κασμάς ενώ εξήγησε πως θα εκμεταλλευτούν τη συγγένεια του ομίλου με τον Ολυμπιακό και θα βάλουν τα νανογιλέκα που έχουν οι παίκτες της ομάδας με το τσιπ το οποίο θα μετράει τα βιομετρικά τους χαρακτηριστικά ώστε να μπορούν να καταλάβουν το πόσο στρεσάρετε ο καπετάνιος και πόσο resilient είναι.
«Παίρνοντας τα βιομετρικά στοιχειά του ναυτικού σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Κύπρου που θα στέλνουμε όλα τα στοιχεία και με ψυχολόγους αναλυτές, θα μας έρχεται μια ανάλυση συμπεριφοράς προκειμένου να δούμε εάν ο πλοίαρχος μπορεί να ανταποκριθεί στις εκάστοτε συνθήκες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ευρωκοινοβούλιο: Βουλγαρικό «φρένο» στην ενταξιακή έκθεση προόδου της Β. Μακεδονίας
- Ευρωπαϊκές αγορές: Η μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ έφερε κέρδη
- Η Prada και ο Wong Kar Wai δημιουργούν ένα κινηματογραφικό εστιατόριο στη Σαγκάη
- ΑΑΔΕ: Αυτόματη ενημέρωση στις μεταβολές των ΕΠΕ και ΙΚΕ
- ΔΕΗ: Στο 6,48% το ποσοστό ίδιων μετοχών
- Orilina Properties: Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών
- Τραμπ: Θα επισκεφτώ την Κίνα με την Μελάνια, είχα μια πολύ καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Σι
- Χρηματιστήριο: Έκανε το 3Χ3 φτάνοντας μια ανάσα από τις 1.840 μονάδες
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις