Θα φανεί κατά πόσο θα ρίξει φως στην υπόθεση αφού ο χρόνος περνά, τα χρόνια περνούν και η δικαιοσύνη τρέχει πίσω από τα συνειδητά λάθη και τις παραλείψεις του Αρείου Πάγου
Η Ολομέλεια ζητά τον υπηρεσιακό φάκελο της άρσης απορρήτου και κάθε σχετικό στοιχείο Αν έχουν καταστραφεί, να εξηγηθεί βάσει ποιας διάταξης και να ανασυσταθούν.
Μια σημαντική εξέλιξη στην υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών προέκυψε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία με επίσημη ανακοίνωσή της ζητά από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (ΕΥΠ) να διαβιβάσει στο Δικαστήριο τον υπηρεσιακό φάκελο που αφορά την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη, καθώς και κάθε άλλο σχετικό στοιχείο.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣτΕ, η υπόθεση συζητήθηκε στην Ολομέλεια στις 14 Νοεμβρίου 2025, με πρόεδρο τον Μιχάλη Πικραμένο και εισηγήτρια τη σύμβουλο Μαρία Τριπολιτσιώτη. Η αίτηση ακυρώσεως κατατέθηκε από τον Θανάση Κουκάκη κατά πράξης του προέδρου της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), με την οποία είχε γνωστοποιηθεί στον αιτούντα ότι το αίτημά του για ενημέρωση σχετικά με τους λόγους παρακολούθησής του και για κοινοποίηση του σχετικού υπηρεσιακού φακέλου δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί, καθώς η ΕΥΠ δεν είχε θέσει τον φάκελο στη διάθεση της Αρχής.
Η αίτηση στρέφεται επίσης κατά της άρνησης της ΕΥΠ να θέσει τον φάκελο της άρσης απορρήτου στη διάθεση της ΑΔΑΕ.
Κατά τη διάσκεψη της Ολομέλειας στις 2 Μαρτίου 2026, το Δικαστήριο αποφάσισε να διατάξει την ΕΥΠ να διαβιβάσει τον υπηρεσιακό φάκελο της άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών του δημοσιογράφου και κάθε άλλο σχετικό στοιχείο, με τρόπο που η ίδια θα κρίνει συμβατό με τον απόρρητο χαρακτήρα των πληροφοριών.
Παράλληλα, το Συμβούλιο της Επικρατείας θέτει και ένα επιπλέον κρίσιμο ζήτημα, ότι σε περίπτωση που προβληθεί ότι ο φάκελος ή τα σχετικά στοιχεία έχουν καταστραφεί, η ΕΥΠ θα πρέπει να γνωστοποιήσει στο Δικαστήριο βάσει ποιας διάταξης επήλθε η καταστροφή τους, ενώ θα πρέπει επίσης να προχωρήσει σε ανασύσταση των στοιχείων και διαβίβασή τους στο Δικαστήριο.
Ενόψει αυτών των δεδομένων, η Ολομέλεια του ΣτΕ αναβάλλει την οριστική κρίση επί της υπόθεσης και δίνει προθεσμία τριών μηνών στην ΕΥΠ από την κοινοποίηση της απόφασης που θα εκδοθεί, προκειμένου να διαβιβάσει τα ζητούμενα στοιχεία στο Δικαστήριο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- «Πρίνος CO2»: Τα επόμενα βήματα της επένδυσης άνω του 1 δισ. ευρώ, μετά την άδεια αποθήκευσης στην EnEarth
- Το νέο Volkswagen T-Roc ανεβάζει τον πήχη στην κατηγορία των compact SUV
- Aegean: Νέα ανακοίνωση για τους επαναπατρισμούς – Σήμερα πτήση από Ντουμπάι και από Ομάν στις 6/3
- “Όχι” της κυβέρνησης στο αίτημα για άρση των μέτρων για την ευλογιά των αιγοπροβάτων
- Κάλας: Περιορισμένες οι αμυντικές ικανότητες με τους πολέμους σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή
- Κοινή δέσμευση για την ασφάλεια της Κύπρου από Μελόνι – Μακρόν
- «Φτιάχνουν ένα πανεπιστήμιο – κοροϊδία»: Διαμαρτυρία σπουδαστών καλλιτεχνικών σχολών στο Υπ. Παιδείας (video)
- Με έλλειμμα 8,6 δισ. ευρώ ο ισολογισμός του 2025 για τη Bundesbank
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις









