«Η Ελλάδα βγαίνει από το πρόγραμμα χρηματοοικονομικής βοήθειας», δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, από το Λουξεμβούργο, τονίζοντας ότι τo Εurogroup συμφώνησε στα μέτρα για την ελάφρυνση του χρέους που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητά του και την πρόσβαση της Ελλάδας στις αγορές.
“Η Eλλάδα εκπλήρωσε τις υποχρεώσεις της και το Eurogroup εκπλήρωσε το δικό του μέρος της συμφωνίας», ανέφερε ο Μ. Σεντένο.
Ο Μ. Σεντένο τόνισε ότι η Ελλάδα δεσμεύτηκε ότι μετά τη λήξη του ελληνικού προγράμματος στις 20 Αυγούστου, θα διατηρήσει τα επιτεύγματα που έχει επιτύχει και ότι θα συνεχίσει να εφαρμόζει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί. Η Ελλάδα πρέπει να αναλάβει μόνη της αυτές τις μεταρρυθμίσεις, κάτι το οποίο θα είναι και το κλειδί για τη τόνωση των επενδύσεων και της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία, σημείωσε ο Μ. Σεντένο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Ικανοποίηση Τραμπ για τις συνομιλίες με Κίνα στη Γενεύη για εμπόριο και δασμούς
- Στη Σαντορίνη Κεφαλογιάννης, Λέκκας για συσκέψεις
- Ο comme il faut Κικίλιας χαρακτήρισε «χαρτογιακάδες» τους ευρωπαίους των Βρυξελλών
- Συνάντηση Παπασταύρου με τον υπουργό Εσωτερικών των ΗΠΑ στην Ουάσιγκτον
- Ζελένσκι: Ζητά άμεση κατάπαυση πυρός για απευθείας διαπραγματεύσεις με Ρωσία
- Εγκαίνια για τη Διεθνή Έκθεση Αλεξαδρούπολης «Alexpo2025»
- Στις φλόγες λεωφορείο εν κινήσει στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης
- Κασσελάκης: Συνεργασία με Κωνσταντοπούλου στην υπόθεση «Τέμπη»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις