Επιχειρήσεις

Η ΕΟΕ τίμησε τους αθλητές της ΔΕΗ Team Hellas για τις επιτυχίες στους Μεσογειακούς Αγώνες

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή στην Google
Financialreport.gr

Η ελληνική αποστολή κατέκτησε 71 μετάλλια και την τρίτη θέση στο Taranto 2026 - Ευχαριστίες στη ΔΕΗ για τη στήριξή της και πριμ 250.000 ευρώ σε μεταλλιούχους και προπονητές

Τους αθλητές και τις αθλήτριες της ΔΕΗ Team Hellas που διακρίθηκαν στους Μεσογειακούς Αγώνες Taranto 2026 τίμησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, σε εκδήλωση στην έδρα της.

Παράλληλα, η ΕΟΕ ευχαρίστησε τη ΔΕΗ για την έμπρακτη υποστήριξη της ελληνικής αποστολής, ανακοινώνοντας ότι, χάρη στη συμβολή της, θα διατεθούν συνολικά 250.000 ευρώ για την οικονομική επιβράβευση των μεταλλιούχων και των προπονητών τους.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αθλητές, προπονητές, εκπρόσωποι των αθλητικών ομοσπονδιών και μέλη της ΕΟΕ, με αφορμή μία από τις σημαντικότερες ελληνικές επιτυχίες στην ιστορία της διοργάνωσης. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στον Τάραντα με 71 μετάλλια – 26 χρυσά, 26 αργυρά και 19 χάλκινα – και κατέλαβε την τρίτη θέση στη γενική κατάταξη μεταξύ 26 χωρών.

Ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Ισίδωρος Κούβελος, συνεχάρη τους αθλητές και τις αθλήτριες, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια πίσω από κάθε διάκριση και τη σημασία της οργανωμένης υποστήριξης του ελληνικού αθλητισμού.

«Το Taranto 2026 αποτελεί μια σημαντική παρακαταθήκη. Ένα ισχυρό μήνυμα ότι, όταν υπάρχει σχέδιο, οργάνωση και ουσιαστική στήριξη, η Ελλάδα μπορεί να πετυχαίνει μεγάλες διακρίσεις και να πρωταγωνιστεί στον διεθνή αθλητισμό», ανέφερε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνεργασία με τη ΔΕΗ, χαρακτηρίζοντας καθοριστική τη συμβολή της. Όπως επισήμανε, για πρώτη φορά οι μεταλλιούχοι των Μεσογειακών Αγώνων και οι προπονητές τους θα επιβραβευθούν οικονομικά χάρη στη στήριξη της εταιρείας, με πριμ συνολικού ύψους 250.000 ευρώ.

Το ομαδικό πνεύμα της αποστολής ανέδειξε ο αρχηγός της, Αντώνης Νικολόπουλος, περιγράφοντας τη συνοχή των 393 αθλητών και προπονητών και την αλληλοϋποστήριξή τους στους αγωνιστικούς χώρους. Ευχαριστώντας τη ΔΕΗ, τόνισε: «Χωρίς τη δική της ουσιαστική υποστήριξη δεν θα μπορούσαμε να ανταποκριθούμε στις υψηλές απαιτήσεις μιας τόσο μεγάλης και πολυμελούς αποστολής».

Η ΔΕΗ, αποκλειστικός χορηγός της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής στην κατηγορία «Ενέργεια», στηρίζει τη ΔΕΗ Team Hellas καλύπτοντας ανάγκες προετοιμασίας, εξοπλισμού και μετάβασης. Η συνεργασία περιλαμβάνει επίσης πρόβλεψη για την επιβράβευση των ολυμπιακών διακρίσεων, με ορίζοντα τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες το 2028.

Η διευθύντρια Χορηγιών και Συνεργασιών του Ομίλου ΔΕΗ, Έλενα Χριστοπούλου, εξέφρασε την υπερηφάνεια της εταιρείας για τη στήριξη της ΕΟΕ και της ελληνικής ομάδας. Συνεχάρη όσους διακρίθηκαν στους Μεσογειακούς Αγώνες και υπογράμμισε τη σημασία της σταθερής παρουσίας δίπλα στους αθλητές σε κάθε στάδιο της προετοιμασίας τους.

Οι ίδιοι οι αθλητές μίλησαν για τις εμπειρίες τους στη διοργάνωση και την αξία της αναγνώρισης των προσπαθειών τους. Ο χρυσός μεταλλιούχος της ενόργανης γυμναστικής, Αντώνης Τανταλίδης, ευχαρίστησε την ΕΟΕ και τη ΔΕΗ, θυμίζοντας ότι πίσω από κάθε μετάλλιο βρίσκονται πολλές ώρες δουλειάς και θυσίες.

«Αυτή η βράβευση είναι μια όμορφη υπενθύμιση για να μην σταματάμε να κυνηγάμε το όνειρά μας», σημείωσε.

Η Άννα Ντουντουνάκη, που κατέκτησε δύο χρυσά και ένα αργυρό μετάλλιο στην κολύμβηση, στάθηκε στην ιδιαίτερη χαρά της παρουσίας της στο βάθρο για τρίτη συνεχόμενη συμμετοχή σε Μεσογειακούς Αγώνες. Παράλληλα, ευχαρίστησε την ΕΟΕ και τη ΔΕΗ για τη συμβολή τους στην εμπειρία της ελληνικής αποστολής.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή διπλωμάτων στους μεταλλιούχους. Τις απονομές πραγματοποίησαν ο Ισίδωρος Κούβελος, η Έλενα Χριστοπούλου, ο γενικός γραμματέας της ΕΟΕ Στέφανος Χανδακάς, το μέλος της ΔΟΕ και πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών Σπύρος Καπράλος, ο Αντώνης Νικολόπουλος και οι υπαρχηγοί της αποστολής Θεόδωρος Τσαβδαρίδης και Ντόρα Πάλλη-Πετραλιά.

Η ΕΟΕ και η ΔΕΗ συνεχίζουν τη συνεργασία τους με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών προετοιμασίας των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών ενόψει των επόμενων διεθνών διοργανώσεων και των Ολυμπιακών Αγώνων Los Angeles 2028.

Προσθήκη του financialreport.gr ως
προτεινόμενη πηγή στην Google
googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu