H επανενεργοποίηση της ρύθμισης των 100 δόσεων για τους φορολογούμενους και τους ασφαλισμένους που την απώλεσαν λόγω των πολύ αυστηρών κριτηρίων που προβλέπει η νομοθεσία αποτελεί αντικείμενο διαπραγμάτευσης μεταξύ της κυβέρνησης και των εκπροσώπων των Θεσμών.
Μάλιστα είναι ένα από τα βασικά αιτήματα που έχουν υποβάλλει οι φορείς της αγοράς (έμποροι κα) ζητώντας την επανενεργοποίηση της ρύθμισης ως το τέλος του 2017.
Ωστόσο μέχρι να διευθετηθεί οριστικά το θέμα, φορολογούμενοι και ασφαλισμένοι θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα σε σχέση με τις δυνατότητες που προσφέρει η ισχύουσα νομοθεσία για την επανένταξη στη ρύθμιση.
– Για οφειλέτες του Ι.Κ.Α.-Ε.Τ.Α.Μ. και Κ.Ε.Α.Ο. προβλέπεται επανένταξη σε περίπτωση όπου διαπιστώνεται απώλεια ρύθμισης, παρά την αποδεδειγμένη πρόθεση του οφειλέτη για τη διατήρησή της και η οποία οφείλεται σε γεγονός για το οποίο δεν ευθύνεται ο ίδιος, όπως συμβαίνει για παράδειγμα στην περίπτωση των επιβληθέντων προστίμων. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται με αίτησή τους στις αρμόδιες υπηρεσίες.
– Για οφειλέτες του Ο.Α.Ε.Ε. προβλέπεται η επανένταξη σε περίπτωση αποδεδειγμένης πρόθεσης εμπρόθεσμης καταβολής της εισφοράς ή δόσης που προκάλεσαν την διακοπή και η αιτία που προκάλεσε το διακοπτικό γεγονός, συνδέεται με λάθη, παραλείψεις ή δυσλειτουργίες του εισπρακτικού μηχανισμού για τις οποίες δεν έχει άμεση ευθύνη ο ασφαλισμένος – οφειλέτης.
Το αίτημα επανένταξης θα πρέπει να υποβάλλεται εντός τριών μηνών από την ημερομηνία απώλειας της ρύθμισης και να συνοδεύεται από δικαιολογητικά – παραστατικά που αποδεικνύουν την εμπρόθεσμη ενέργεια καταβολής και την ανάληψη, ενδεχομένως, της ευθύνης για την μη πραγματοποίησή της από τρίτους (π.χ. Βεβαίωση Τραπεζικού Ιδρύματος, αποδεικτικά κατάθεσης κ.τ.λ.).
Για φορολογούμενους με ληξιπρόθεσμες οφειλές προβλέπεται η επανένταξη σε περίπτωση που ο φορολογούμενος εκ παραδρομής δεν έχει καταβάλει το ποσό επιβάρυνσης εκπρόθεσμης καταβολής δόσης ή εξαιτίας ποσών μικρού ύψους που έχουν παραμείνει ανεξόφλητα από παραδρομή. Οι προϊστάμενοι των Δ.Ο.Υ. – Ελεγκτικών Κέντρων – Τελωνείων, μετά από αίτηση των ενδιαφερομένων εξετάζουν τα γεγονότα και ενεργούν, ώστε τα εκ παραδρομής μη καταβληθέντα ποσά να καλύπτονται από το φορολογούμενο, οι δε ρυθμίσεις να μην θεωρούνται απωλεσθείσες.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Στάρμερ: Η Βρετανία στέλνει επιπλέον 4 αεροσκάφη Typhoon στο Κατάρ και ελικόπτερα στην Κύπρο
- Wall Street: Πτωτικά κινούνται Dow Jones και S&P 500, αντιστέκεται ο Nasdaq
- ΗΠΑ: Εμπορικό Δικαστήριο διατάζει αποζημίωση πάνω από 130 δισ. δολάρια σε εισαγωγείς λόγω παράνομων δασμών Τραμπ
- Το Ισραήλ περνά στη δεύτερη φάση του πολέμου: Στόχος οι υπόγειες πυραυλικές εγκαταστάσεις του Ιράν
- Ντουμπάι: Προσπαθεί να σώσει τη φήμη του ως καταφύγιο για τους πλούσιους εν μέσω πολέμου ΗΠΑ – Ιράν
- ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΑΞΙΩΝ 06 – 03 – 2026
- «Καθησυχάζει» ο Τσάφος για τις τιμές καυσίμων: Δεν υπάρχει κίνδυνος για επάρκεια των προϊόντων
- Παπασταύρου στη Βουλή: «Το μήνυμα που πρέπει να σταλεί προς τη Chevron είναι ότι δεν θα το ξανασκεφτούμε»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








