Ενισχύεται η διεθνής παρουσία και ο ρόλος της στη διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο
Για πρώτη φορά η Επιτροπή Ανταγωνισμού επιλέχθηκε σε Προεδρείο ομάδας εργασίας του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού, σηματοδοτώντας την αναγνώριση της Επιτροπής σε διεθνές επίπεδο και ενισχύοντας τη διεθνή παρουσία και τον ρόλο της στη διαμόρφωση πολιτικών ανταγωνισμού σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο.
Στις 18 Οκτωβρίου, ανακοινώθηκε στο ετήσιο συνέδριο του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού (International Competition Network – ICN) η επιλογή της Επιτροπής Ανταγωνισμού (ΕΑ) στο Προεδρείο της ομάδας εργασίας “Αποτελεσματικότητα των Αρχών Ανταγωνισμού (Agency Effectiveness Working Group – AEWG)” του Διεθνούς Δικτύου Ανταγωνισμού, μαζί με τις Αρχές Ανταγωνισμού της Ιταλίας, της Ουγγαρίας και του Μεξικού. Το Διεθνές Δίκτυο Ανταγωνισμού, το οποίο εκπροσωπεί περισσότερες από 140 Αρχές Ανταγωνισμού στοχεύει στην προώθηση της σύγκλησης μεταξύ των νομοθεσιών και πολιτικών του ανταγωνισμού καθώς και στη συνεργασία μεταξύ των Αρχών Ανταγωνισμού. Τα ζητήματα που συζητούνται στο πλαίσιο του ICN παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον τόσο πρακτικό όσο και επιστημονικό και η ΕΑ συμμετέχει ενεργά τα τελευταία χρόνια στις εργασίες του.
Στόχος της ομάδας εργασίας AEWG είναι ο προσδιορισμός των βασικών στοιχείων για την εύρυθμη λειτουργία των Αρχών Ανταγωνισμού, και η ανάπτυξη και διάδοση ορθών πρακτικών για τη στρατηγική, τον προγραμματισμό για την αποτελεσματικότητα των Αρχών Ανταγωνισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΑΔΕ: Ξεκινά η προαιρετική επιλογή μηνιαίων δηλώσεων ΦΠΑ
- ΗΠΑ: Η Γερουσία απέρριψε εκ νέου το ν/σ των Ρεπουμπλικανών για τη χρηματοδότηση – Παρατείνεται το shutdown
- Όρμπαν: Μονόδρομος για την Ουγγαρία η αγορά ρωσικού πετρελαίου
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν κερδοφόρα με τη βοήθεια «φαρμάκων»
- Τέμπη: Αρνείται ιατροφαρμακευτική φροντίδα ο Πάνος Ρούτσι – Αναβάλλεται η εκταφή του γιου του
- Μητσοτάκης – Μελόνι: Η Ευρώπη πρέπει να προστατεύσει και τα νότια σύνορά της
- CrediaBank: Ολοκλήρωσε συνθετική τιτλοποίηση ενήμερων επιχειρηματικών δανείων 500 εκατ. ευρώ
- Θεοδωρικάκος: Μέσα στο πρώτο 15ήμερο Οκτωβρίου η λίστα των 1.000 κωδικών με μειωμένες τιμές στα σούπερ μάρκετ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις