Για τις ελλείψεις στις δηλώσεις «πόθεν έσχες» του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη καλείται να αποφασίσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, καθώς ο κ. Χαρδούβελης δεν είχε υποβάλλει σχετικές δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης αν και ήταν υπόχρεος για την περίοδο 2011 – 2012.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο σχετικός φάκελος για τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος τότε ήταν διευθυντής του τότε πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου, θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.
Την εξέταση του πόθεν έσχες του πρώην υπουργού Οικονομικών είχε ζητήσει ο πρώην υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης, τονίζοντας πως μετά από έρευνα προέκυψε πως
– Κατά το έτος 2011 εμφανίζεται δυσαναλογία μεταξύ των ποσών που πιστώθηκαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς του και αυτών που δηλώθηκαν ως εισόδημα.
– Κατά το έτος 2012 απέστειλε σε τράπεζες του εξωτερικού χρηματικά ποσά τα οποία δεν περιέλαβε στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης, τις οποίες ήταν υπόχρεος να υποβάλει λόγω των ιδιοτήτων του: α) ως σύμβουλος του πρωθυπουργού από τον Νοέμβριο του 2011 έως και τον Μάιο του 2012 και β) ως υπουργός των Οικονομικών από τον Ιούνιο του 2014 και εντεύθεν.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Κατερίνα Ράιχε (Γερμανίδα ΥΠΟΙΚ): Επιζήμιοι για όλους οι δασμοί Τραμπ
- Παυλόπουλος για πρακτικά συμβουλίου πολιτικών αρχηγών 2015: Διαβιβάσθηκαν γραπτώς, χωρίς ηχητικό
- Στέλνουμε δυο πυροσβεστικά αεροσκάφη στη Β. Μακεδονία για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Δοϊράνη
- Αγορές: Οι νέες απειλές Τραμπ για δασμούς αναζωπυρώνουν τις ανησυχίες των επενδυτών
- Μακρόν: Να προετοιμαστούμε άμεσα για αντίποινα στους δασμούς Τραμπ
- Legendary Entertainment: Εξετάζει την εξαγορά της Lionsgate Studios
- Credit Agricole: Ζητάει έγκριση από την ΕΚΤ για να ανεβάσει το ποσοστό της στην Banco BPM
- Μελόνι για δασμούς Τραμπ: Όχι στην πόλωση με τις ΗΠΑ, «να τα βρούμε»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις