“Η καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας στη χώρα μας αποτελεί επιταγή της ίδιας της κοινωνίας μας”, σημειώνει η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με αφορμή την επικύρωση του οδικού χάρτη καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας.
_x000D_
H ΕΣΕΕ υπογραμμίζει ότι συμμετέχει σε αυτήν την πρωτοβουλία της χώρας μας, του ILO και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και θεωρεί την έκδοση του οδικού χάρτη ως απαραίτητο εργαλείο για την επιτυχή αντιμετώπιση αυτού του ζωτικού προβλήματος της ελληνικής οικονομίας. “Επιθυμούμε να συρρικνωθούν τάχιστα και δραστικά τα ποσοστά παραβατικότητας, αξιοποιώντας πολλά από τα προτεινόμενα άμεσα μέτρα πολιτικής (βελτίωση του εντοπισμού, απλοποίηση της συμμόρφωσης κλπ) αλλά και έμμεσα (αξίες, κανόνες, νόμους), σε μία όμως συνδυαστική και ισορροπημένη εφαρμογή” όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση.
_x000D_
Ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης δήλωσε σχετικά ότι «…σε κάθε περίπτωση, έχουμε πάντα την άποψη ότι τόσο η αδήλωτη εργασία όσο και άλλα κρίσιμα εργασιακά ζητήματα, αποτελούν ζωτικά θέματα του κοινωνικού διαλόγου και πρέπει να συζητούνται και να επιλύονται σε τριμερές πλαίσιο, όπως ακριβώς γίνεται υπό την αιγίδα του ILO. Η ΕΣΕΕ θα συνεχίσει να εργάζεται, να συνεργάζεται και να συμβάλλει δυναμικά στην προσπάθεια αντιμετώπισης της αδήλωτης εργασίας, χωρίς να φείδεται κόπων και πόρων, ανθρώπινων και μη προς αυτή την κατεύθυνση…»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Βρετανία: Ο Στάρμερ “τελείωσε” τον πρεσβευτή στις ΗΠΑ, Πίτερ Μάντελσον
- Ευρωβουλή: Πρόταση μομφής κατά της Ούρσουλας φον ντερ Λάιεν από τη ριζοσπαστική αριστερά
- Ινδονησία: Στους 19 οι νεκροί σε Μπαλί και Φλόρες από τις πλημμύρες
- Χρηματοδότηση 12.499 εκατ. ευρώ της ακτοπλοϊκής γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σίγρι Λέσβου – Μεστά Χίου
- Μέσω του gov.gr μπορούν να συνυπογράφουν έγγραφα νομικά πρόσωπα και πολίτες
- Γερμανία: Αυξήθηκαν 12,2% οι πτωχεύσεις επιχειρήσεων το α’ εξάμηνο
- Έρχεται στην Ελλάδα το «Uber για Γυναίκες»
- Μερτς: Επιφυλακτικός για τις ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος του Ισραήλ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις