Αντιμέτωπη με αγωγή βρίσκεται η μεγαλύτερη εταιρεία γυαλιών στον κόσμο, η EssilorLuxottica, των brands Ray-Ban και Oakley καθώς φέρεται να έχει συστήσει καρτέλ με τους ανταγωνιστές της, προκειμένου να διογκώσει τις τιμές έως και 1.000%.
Η εταιρεία EssilorLuxottica SA, με έδρα το Παρίσι, η μεγαλύτερη εταιρεία οπτικών ειδών στον κόσμο, είναι ο “υποκινητής και ο κύριος εκτελεστής” του καρτέλ στην αγορά των ΗΠΑ, διαμορφώνοντας παράνομες συμφωνίες με τις εταιρείες Frames for America Inc. και For Eyes Optical Co., μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την καταγγελία κατά της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας για τους καταναλωτές που κατατέθηκε την Παρασκευή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Σαν Φρανσίσκο ως προτεινόμενη συλλογική αγωγή.
Η καταγγελία ισχυρίζεται επίσης ότι η θυγατρική της EssilorLuxottica για παροχές όρασης, η EyeMed, έχει συνάψει αντιανταγωνιστικές συμφωνίες με χιλιάδες παρόχους υπηρεσιών οφθαλμολογικών υπηρεσιών για να “διοχετεύσει εκατομμύρια καταναλωτές στην αγορά υπερτιμολογημένων γυαλιών του ομίλου”. Οι καταναλωτές ισχυρίζονται ότι η παράνομη συμπαιγνία αποκρύφθηκε από μια συμφωνία μεταξύ των εταιρειών για να μην δημοσιοποιηθούν οι όροι των συμφωνιών τους.
Περίπου 20 ακόμα κατασκευαστές γυαλιών πολυτελείας αναφέρονται ως κατηγορούμενοι στη αγωγή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Καιρός: Νεφώσεις, τοπικές βροχές και μικρή πτώση της θερμοκρασίας
- Wall Street: Κλείσιμο με άνοδο καθώς μετριάστηκαν οι ανησυχίες των επενδυτών
- Μαρινάκης: Eρχονται ανακοινώσεις από τον πρωθυπουργό για την οπλοκατοχή
- Jumbo: Στο 6,93% μειώθηκε το ποσοστό της Fidelity
- Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με θετικά πρόσημα από την ανάκαμψη στην Wall Street – Γκάζι 6,8% από BMW
- Δικηγορικοί Σύλλογοι προς Πιερρακάκη – Στουρνάρα: Αναλάβετε τις ευθύνες σας για τις παράνομες πρακτικές servicers και funds
- Autohellas: Στα 72,6 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 9μηνο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







