Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης (ΕΤΕπ) αναμένει να αγοράσει το πρώτο της πακέτο «κόκκινων» δανείων από ελληνικές τράπεζες τις επόμενες εβδομάδες, δήλωσε η Σαμπίνα Ντζιούρμαν, διευθύντρια της ΕΤΕπ για την Ελλάδα και την Κύπρο. Η Ντζιούρμαν δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ότι οι κινήσεις της ΕΤΕπ αναμένεται να διαμορφώσουν το ύψος της δαπάνης της στην Ελλάδα φέτος πάνω από τα 320 εκατ. ευρώ που δαπάνησε πέρυσι.
_x000D_
«Αναμένουμε να ανακοινωθούν κάποιες συναλλαγές τις επόμενες λίγες εβδομάδες. Θα απογοητευόμουν, εάν (η επένδυση) ήταν μικρότερη από πέρυσι», δήλωσε η διευθύντρια της ΕΤΕπ για την Ελλάδα και την Κύπρο.
_x000D_
Η ίδια ανέφερε ότι η ΕΤΕπ έχει εκπλαγεί θετικά από το ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί έως τώρα από τον ιδιωτικό τομέα για την Ελλάδα και ότι συζητά με δυνητικούς επενδυτές σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια, οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαχείριση πακέτων «κόκκινων» δανείων στο μέλλον.
_x000D_
Η ΕΤΕπ έχει επενδύσει ήδη 250 εκατ. ευρώ σε πακέτα μετοχών των τεσσάρων μεγαλύτερων ελληνικών τραπεζών – Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Fourlis: Στα 82,2 εκατ. ευρώ τα EBITDA, αυξημένα κατά 12,6% to 2025 – Προτεινόμενο μέρισμα 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Profile: Αύξηση 26,9% στα EBITDA με 13,1 εκατ. ευρώ το 2025 – Μέρισμα 0,08 ευρώ ανά μετοχή
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ – ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 2025
- Dotsoft: Ισχυρή αύξηση 111,5% στα EBITDA με 9,19 εκατ. ευρώ το 2025
- ΟΛΠ: Στα 132,3 εκατ. ευρώ τα EBITDA το 2025 – Πρόταση για μέρισμα 1,896 ευρώ ανά μετοχή
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Κατάσταση επενδύσεων ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)
- ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. - Οικονομική έκθεση ORILINA PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π. (2025,Ετήσιος ισολογισμός,Ενοποιημένη)-iXBRL
- ALPHA TRUST ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΥ 2026
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








