Η First Citizens BancShares συμφώνησε να εξαγοράσει τη Silicon Valley Bank, μετά την κατάρρευσή της στις αρχές του μήνα.
Oπως μεταδίδει το Bloomberg, η τράπεζα με έδρα το Raleigh της Βόρειας Καρολίνας προχώρησε σε συμφωνία αγοράς για όλες τις καταθέσεις και τα δάνεια της SVB, σύμφωνα με δήλωση της Ομοσπονδιακής Αρχής Εγγύησης Καταθέσεων (Federal Deposit Insurance Corp – FDIC).
Το εκτιμώμενο κόστος της πτώχευσης για τη FDIC είναι περίπου 20 δισ. δολάρια, αν και η ακριβής έκταση θα καθοριστεί όταν τερματιστεί η διαχείρισή της, σύμφωνα με τη δήλωση.
Υπενθυμίζεται ότι η Silicon Valley Bank έγινε η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα που πτώχευσε εδώ και πάνω από μια δεκαετία, καταρρέοντας σε λιγότερο από 48 ώρες μετά την εγκατάλειψη ενός σχεδίου για συγκέντρωση κεφαλαίων.
«Πρόκειται για μια αξιοσημείωτη συναλλαγή σε συνεργασία με την FDIC που θα πρέπει να δώσει εμπιστοσύνη στο τραπεζικό σύστημα», δήλωσε ο Frank Holding Jr., διευθύνων σύμβουλος της First Citizens.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΑΔΜΗΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ Α.Ε. - Ανακοίνωση για την Προαναγγελία Τακτικής Γενικής Συνέλευσης
- Τραμπ: Απειλεί ευρωπαϊκές χώρες με δασμούς 100% αν βάλουν φόρο παροχής ψηφιακών υπηρεσιών σε αμερικανικές εταιρείες
- ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΤΟ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
- Η ΕΕ σχεδιάζει φόρο 15% στις εξαγωγές σκραπ αλουμινίου
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Καταδίκη για 57 αγρότες από την Κρήτη
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με απώλειες υπό το βάρος του παγκόσμιου sell off στην τεχνολογία
- Σήμα εμπιστοσύνης για τα Attica Πολυκαταστήματα: Υπερκάλυψη 3,9 φορές και προσφορές 212 εκατ.ευρώ
- Τραμπ: Το Ιράν παραβίασε «ανόητα» την κατάπαυση του πυρός στα Στενά του Ορμούζ
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








