Με αποτίμηση 4 δισ. δολάρια
Η εταιρεία ιδιωτικών πτήσεων με τζετ Flexjet ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ότι συγκέντρωσε 800 εκατομμύρια δολάρια, σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την L Catterton, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζεται από τη LVMH, αποτιμώντας την εταιρεία στα 4 δισ. δολάρια, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Η χρηματοδότηση έρχεται καθώς περισσότερες εταιρείες παραμένουν ιδιωτικές, επιδιώκοντας μεγαλύτερο έλεγχο στη λήψη αποφάσεων, λιγότερο κανονιστικό έλεγχο και πρόσβαση σε άφθονα ιδιωτικά κεφάλαια.
Στο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν, επίσης, θυγατρικές της KSL Capital Partners, LLC, και του ομίλου J. Safra.
Η αποτίμηση αποτελεί αύξηση από τα 3,1 δισ. δολάρια που είχε προβλεφθεί, έναντι των οποίων η Flexjet επρόκειτο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω SPAC (Special Purpose Acquisition Company) και συγκεκριμένα μέσω της εταιρείας του Todd Boehly, Horizon Acquisition Corp. II, στα τέλη του 2022. Η συμφωνία αυτή ναυάγησε το προηγούμενο έτος.
Η Flexjet επιδιώκει να επεκτείνει το στόλο της, με έμφαση σε μεγαλύτερα αεροσκάφη και διεθνείς πτήσεις, μετά από μια συμφωνία 7 δισ. δολαρίων με την Embraer για 182 εκτελεστικά αεροσκάφη Phenom και Praetor, με επιλογές για 30 ακόμη.
Η Flexjet ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, παρέχει υπηρεσίες μίσθωσης και jet card services στον τομέα της ιδιωτικής αεροπορίας. Πλέον ανήκει (μεγαλύτερος μέτοχος) στην Directional Aviation, μια εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων.
Οι Jefferies, Morgan Stanley και Goldman Sachs ενήργησαν, επίσης, ως σύμβουλοι στο γύρο χρηματοδότησης.
Οι Financial Times ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν τη νέα χρηματοδότηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- H Αθηναϊκή Ριβιέρα, κορυφαίος συνταξιοδοτικός προορισμός στην Ελλάδα, πόσο έχει το τμ, ποιοι έπονται
- Εργα 110 εκατομμυρίων ευρώ στη Δυτική Μακεδονία μέσω ΑΠΔΕ
- Aύξηση 1,9% στα μεικτά κέρδη των κρατικών επιχειρήσεων της Κίνας στο α’ τετράμηνο
- Γιώργος Στάσσης: Καμία επιβάρυνση στους λογαριασμούς από το data center στην Κοζάνη
- Ιnditex (Zara): Σταθερή πορεία στο πρώτο τετράμηνο, με αύξηση 5,8% με φόντο την Μεσανατολική κρίση
- LC Waikiki: Η τουρκική αλυσίδα ένδυσης συνεχίζει την επέλαση στα νησιά, μετά τη Ρόδο, πάει Λέσβο
- Allwyn AG - Προκαταρκτικά Μη Ελεγμένα Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Τριμήνου 2026
- Πράσινο φως από την ΕΕ για την ευρωπαϊκή πορεία Κιέβου και Κισινάου
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








