Με αποτίμηση 4 δισ. δολάρια
Η εταιρεία ιδιωτικών πτήσεων με τζετ Flexjet ανακοίνωσε τη Δευτέρα 22 Ιουλίου, ότι συγκέντρωσε 800 εκατομμύρια δολάρια, σε ένα γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής την L Catterton, μια εταιρεία ιδιωτικών κεφαλαίων που υποστηρίζεται από τη LVMH, αποτιμώντας την εταιρεία στα 4 δισ. δολάρια, αναφέρει δημοσίευμα του Reuters.
Η χρηματοδότηση έρχεται καθώς περισσότερες εταιρείες παραμένουν ιδιωτικές, επιδιώκοντας μεγαλύτερο έλεγχο στη λήψη αποφάσεων, λιγότερο κανονιστικό έλεγχο και πρόσβαση σε άφθονα ιδιωτικά κεφάλαια.
Στο γύρο χρηματοδότησης συμμετείχαν, επίσης, θυγατρικές της KSL Capital Partners, LLC, και του ομίλου J. Safra.
Η αποτίμηση αποτελεί αύξηση από τα 3,1 δισ. δολάρια που είχε προβλεφθεί, έναντι των οποίων η Flexjet επρόκειτο να εισαχθεί στο χρηματιστήριο μέσω SPAC (Special Purpose Acquisition Company) και συγκεκριμένα μέσω της εταιρείας του Todd Boehly, Horizon Acquisition Corp. II, στα τέλη του 2022. Η συμφωνία αυτή ναυάγησε το προηγούμενο έτος.
Η Flexjet επιδιώκει να επεκτείνει το στόλο της, με έμφαση σε μεγαλύτερα αεροσκάφη και διεθνείς πτήσεις, μετά από μια συμφωνία 7 δισ. δολαρίων με την Embraer για 182 εκτελεστικά αεροσκάφη Phenom και Praetor, με επιλογές για 30 ακόμη.
Η Flexjet ιδρύθηκε πριν από 30 χρόνια, παρέχει υπηρεσίες μίσθωσης και jet card services στον τομέα της ιδιωτικής αεροπορίας. Πλέον ανήκει (μεγαλύτερος μέτοχος) στην Directional Aviation, μια εταιρεία επενδύσεων ιδιωτικών κεφαλαίων.
Οι Jefferies, Morgan Stanley και Goldman Sachs ενήργησαν, επίσης, ως σύμβουλοι στο γύρο χρηματοδότησης.
Οι Financial Times ήταν οι πρώτοι που ανέφεραν τη νέα χρηματοδότηση.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γαλλία: Νέος γύρος διαδηλώσεων μετά τις λεηλασίες 3.000 καταστημάτων
- Moderna: Το μεγάλο στοίχημα για το εμβόλιο κατά του καρκίνου – Τι πρέπει να αποδείξει
- Anthropic: Αγώνας δρόμου για IPO τον Νοέμβριο – Η προθεσμία που πιέζει
- JetBlue: Βουτιά-ρεκόρ σε μετοχή και ομόλογα – Φόβοι για τα οικονομικά της αεροπορικής
- Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΩΝ
- Η μετοχή που μπορεί να γίνει «ασφαλές καταφύγιο» εν μέσω αναταραχής στην τεχνητή νοημοσύνη
- SpaceX: Πού «σκόνταψε» το σχέδιο Μασκ για δάνειο-μαμούθ $40 δισ.
- Από 41 έως 138 ευρώ τα ίδια τρόφιμα στην Ευρώπη: Πού είναι ακριβότερο, τι γίνεται στην Ελλάδα
προτεινόμενη πηγή στην Google
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








