Προηγήθηκε ανακοίνωση των δύο χωρών και του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για κατάπαυση του πυρός
Το Πακιστάν παραβίασε την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε νωρίτερα με την Ινδία, έπειτα από τέσσερις ημέρες αντιπαράθεσης στα σύνορα των δύο χωρών, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια πηγή προσκείμενη στην κυβέρνηση της Ινδίας.
Αλλεπάλληλες ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν νωρίς το βράδυ στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του ινδικού Κασμίρ και η ηλεκτροδότηση διακόπηκε, ανέφεραν δημοσιογράφοι.
Ο πρωθυπουργός του ινδικού Κασμίρ Ομάρ Αμπντουλάχ, επιβεβαίωσε το γεγονός. «Τι στο καλό συνέβη με την εκεχειρία; Εκρήξεις ακούγονται σε όλη τη Σριναγκάρ», έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ.
What the hell just happened to the ceasefire? Explosions heard across Srinagar!!!
— Omar Abdullah (@OmarAbdullah) May 10, 2025
Το Reuters αναφέρει τώρα ότι οι κάτοικοι της πόλης Τζαμού της Ινδίας δέχθηκαν επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση της εκεχειρίας μεταξύ των δύο χωρών.
Σύμφωνα με μάρτυρες, ακούγονται εκρήξεις και έχουν παρατηρηθεί βλήματα στον ουρανό. Αξιωματούχοι της Ινδίας και του Πακιστάν δεν έχουν ακόμη σχολιάσει τις αναφορές, που θέτουν εν αμφιβόλω την κατάπαυση του πυρός. Πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για διακοπή της ηλεκτροδότησης στη Σριναγκάρ, τη μεγαλύτερη πόλη του ινδικού Κασμίρ.
Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth ανέφερε ότι η Ινδία και το Πακιστάν συμφώνησαν σε «πλήρη και άμεση κατάπαυση του πυρός» μετά από μια τέταρτη ημέρα επιθέσεων και αντεπιθέσεων εναντίον στρατιωτικών εγκαταστάσεων των δύο χωρών.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Δασμοί Τραμπ: Σε ποιες χώρες έστειλε επιστολές αλλά και απειλές
- Σεισμός 5 Ρίχτερ στη Σητεία
- Επίθεση και σε άλλο ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Αναφορές για νεκρούς
- Συνελήφθη η Ειρήνη Μουρτζούκου για τις δολοφονίες βρεφών στην Αμαλιάδα
- Άρχισε να «μοιράζει» δασμούς ο Τράμπ: 25% σε Ιαπωνία και Νότια Κορέα
- Επένδυση σε μονάδα τέφρας στη Μεγάλη Βρετανία, ανακοίνωσε η Τιτάν
- Οι Χούθι ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο πλοίο Magic Seas του Μιχάλη Μποδούρογλου
- Στο Ίδρυμα Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης την Τρίτη ο Μητσοτάκης
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις