Η Κίνα θα σταματήσει από τις 8 Ιανουαρίου να απαιτεί από τους εισερχόμενους ταξιδιώτες να μπαίνουν σε καραντίνα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Εθνική Επιτροπή Υγείας σε ένα σημαντικό βήμα προς τη χαλάρωση των περιορισμών στα σύνορά της, τα οποία παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά από το 2020.
Όπως μεταδίδει το Reuters, η Covid-19 θα υποβαθμιστεί επίσης ως ασθένεια στη λιγότερο αυστηρή Κατηγορία Β από την τρέχουσα ανώτατη Κατηγορία Α, ανέφερε η υγειονομική αρχή σε ανακοίνωσή της.
Ωστόσο, τα αυστηρά μέτρα για τους εισερχόμενους ταξιδιώτες παρέμεναν μέχρι σήμερα σε ισχύ, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής καραντίνας πέντε ημερών σε εγκαταστάσεις υπό την εποπτεία της κυβέρνησης και τρεις ακόμη απομόνωσης στο σπίτι.
Ο περιορισμός αυτός καθώς και αυτός που αφορά στον αριθμό των επιβατών σε διεθνείς πτήσεις θα καταργηθούν από τις 8 Ιανουαρίου. Η Εθνική Επιτροπή Υγείας τόνισε ότι γενικά θα γίνουν λιγότερο αυστηρές οι διαδικασίες για την είσοδο ξένων επισκεπτών στη χώρα για λόγους εργασίας.
Οι ταξιδιώτες που εισέρχονται στην Κίνα θα πρέπει, ωστόσο, να υποβληθούν σε PCR τεστ 48 ώρες πριν από την αναχώρηση, ανέφερε η κινεζική υγειονομική αρχή.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- NYT: Γιατί η Ρωσία πιθανότατα θα απορρίψει το νέο ειρηνευτικό σχέδιο των ΗΠΑ – Ουκρανίας
- Πάπας Λέων ΙΔ΄: Την κατάσταση που βιώνει η Γάζα έθιξε στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του
- Τιμ Κουκ: Ο CEO της Apple σχεδόν διπλασίασε το μερίδιό του στην Nike
- Οι 5 σημαντικές τάσεις που θα διαμορφώσουν τα ταξίδια το 2026
- Nvidia: Εξαγοράζει τη νεοσύστατη εταιρεία τσιπ τεχνητής νοημοσύνης Groq για 20 δισ. δολάρια
- Σέρρες: Στο smartwatch η «αναζήτηση» του διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος
- Λαγκάρντ στους FT: Η Ευρώπη βιώνει μια υπαρξιακή κρίση, αλλά διαθέτει και μια ιστορική ευκαιρία
- AFP: Αυτά είναι τα 10 γεγονότα που σφράγισαν το 2025
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








