«Πράγματι υπάρχει μια αναβάθμιση της προκλητικότητας και των επιθετικών ενεργειών εκ μέρους της Τουρκίας, ωστόσο αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Σημείωσε ότι ωστόσο αυτό δεν προεξοφλεί τίποτα απολύτως και πως για τον λόγο αυτό «παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τις εξελίξεις και είμαστε σε εγρήγορση διαρκώς».
Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε πλήρη εγρήγορση για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τυχόν προκλητική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας, και σε πολιτικό επίπεδο και σε διπλωματικό και σε διεθνές. «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι στενή παρακολούθηση και ψυχραιμία», επεσήμανε εξάλλου.
Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «το καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως σαφές, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ως προς αυτό με βάση το διεθνές δίκαιο», για να σημειώσει πως «οποιαδήποτε κίνηση κάνει η Τουρκία -την οποία όμως δεν πρέπει να προεξοφλούμε και δουλεύουμε στην κατεύθυνση ώστε να μη συμβεί – θα απαντηθεί, όχι μόνο από ελληνικής πλευράς, αλλά και από την πλευρά της ΕΕ και από την πλευρά όλων των διεθνών οργανισμών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- EKT σε τράπεζες: Αξιολογήστε την έκθεση στο δολάριο
- Ερώτηση 8 βουλευτών της ΝΔ στον Λιβάνιο για σταυρό προτίμησης στις εκλογές
- Alpha Trust Ανδρομέδα: Διανέμει μέρισμα 0,329 ευρώ ανά μετοχή
- Ευρωπαϊκές αγορές: Έκλεισαν με απώλειες, τέλος στο θετικό σερί από τον Stoxx
- Πιερρακάκης: Επεκτείνουμε το επενδυτικό clawback ως το 2030
- Νέο mega deal Τραμπ: Το Κατάρ αγοράζει αεροσκάφη 200 δισ. δολαρίων από την Boeing
- ΟΛΘ: Εκτός ΔΣ μετά από 5 χρόνια ο εκτελεστικός πρόεδρος Αθανάσιος Λιάγκος
- Παπασταύρου για προσαρμογή του ΝΟΚ: «Στόχος μας να ξεκινήσει πάλι η οικοδομική δραστηριότητα»
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις