«Πράγματι υπάρχει μια αναβάθμιση της προκλητικότητας και των επιθετικών ενεργειών εκ μέρους της Τουρκίας, ωστόσο αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι έχει αποκλιμακωθεί η ένταση», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.
Σημείωσε ότι ωστόσο αυτό δεν προεξοφλεί τίποτα απολύτως και πως για τον λόγο αυτό «παρακολουθούμε πάρα πολύ στενά τις εξελίξεις και είμαστε σε εγρήγορση διαρκώς».
Τόνισε ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε πλήρη εγρήγορση για να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε τυχόν προκλητική ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας, και σε πολιτικό επίπεδο και σε διπλωματικό και σε διεθνές. «Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι στενή παρακολούθηση και ψυχραιμία», επεσήμανε εξάλλου.
Ο Δ. Τζανακόπουλος υπογράμμισε ότι «το καθεστώς του Αιγαίου είναι απολύτως σαφές, δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση ως προς αυτό με βάση το διεθνές δίκαιο», για να σημειώσει πως «οποιαδήποτε κίνηση κάνει η Τουρκία -την οποία όμως δεν πρέπει να προεξοφλούμε και δουλεύουμε στην κατεύθυνση ώστε να μη συμβεί – θα απαντηθεί, όχι μόνο από ελληνικής πλευράς, αλλά και από την πλευρά της ΕΕ και από την πλευρά όλων των διεθνών οργανισμών».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μητσοτάκης: Να αποφευχθεί περαιτέρω κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή – Απόλυτη προτεραιότητά μας η ασφάλεια των Ελλήνων
- Στην «ιρανική» εμπόλεμη ζώνη το Ιράκ: Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, διαδηλώσεις κατά της πρεσβείας των ΗΠΑ και τριήμερο πένθος
- ΗΠΑ: Περισσότεροι θάνατοι από καρκίνο σε περιοχές με πυρηνικά εργοστάσια
- Αλαλούμ στην ΕΕ μετά τις νέες ανακοινώσεις Τραμπ για τους δασμούς
- Kατάσχεση τάνκερ του ρωσικού σκιώδη στόλου στο Βέλγιο
- Ο καιρός το Μάρτιο: Ζεστό ξεκίνημα, πιθανή ψυχρή συνέχεια
- Φόβοι για αύξηση των διεθνών τιμών του πετρελαίου μετά τον αποκλεισμό του Κόλπου του Ορμούζ
- Νέο μπαράζ ακυρώσεων πτήσεων στο φόντο της πολεμικής κρίσης στην Μέση Ανατολή
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








