«Η πρωτοβουλία να έρθει στην Αθήνα ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, στον απόηχο των οικονομικών προβλέψεων της Κομισιόν – προβλέψεις που έρχονται σε πλήρη αντιδιαστολή με τις υπερ-απαισιόδοξες προβλέψεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου – αποτελεί κίνηση με θετικό πρόσημο, εκ μέρους της Κομισιόν». Στο σχόλιο αυτό προέβη κυβερνητική πηγή, κληθείσα από το ΑΠΕ-ΜΠΕ να σχολιάσει την επίσκεψη.
Η ίδια πηγή, παραπέμποντας σε συνεντεύξεις του υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου το τελευταίο διάστημα, επαναλαμβάνει ότι όλες οι πλευρές παίρνουν πρωτοβουλίες την περίοδο αυτή, και οι διαπραγματεύσεις εκτυλίσσονται σε έντονους ρυθμούς.
«Ό,τι ισχύει για την Ελλάδα, ισχύει και για την Ευρώπη», διαμηνύει εξάλλου η ίδια πηγή, και υπογραμμίζει τη σταθερή κυβερνητική θέση, ότι ουδείς μπορεί να αντέξει μια τεχνητή αναζωπύρωση. Από την πλευρά της, ειδικότερα, η κυβέρνηση «εργάζεται διαρκώς για μια δίκαιη συμφωνία, κοινωνικά βιώσιμη και πολιτικά ανεκτή, το συντομότερο δυνατόν». Μια συμφωνία-πακέτο, αφού «αξίωμα» της Αθήνας είναι να κλείσουν όλα μαζί τα ανοιχτά θέματα, και όχι τμηματικά ή μεμονωμένα, ανέφερε.
Παίρνοντας εξάλλου αφορμή από τις δηλώσεις που έγιναν εις βάρος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ακόμη και από επί γερμανικού εδάφους, αλλά και όχι μόνον, η ίδια πηγή έκανε λόγο για «ντόμινο αποδοκιμασίας» του κ. Σόιμπλε, ο οποίος, επιπλέον, εμφανίζεται «πολιτικά απομονωμένος», όπως εκτιμά. Τέλος, η ίδια κυβερνητική πηγή σημείωνε ότι το ΔΝΤ συνεχίζει να έχει «παράλογες απαιτήσεις».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: «Το τέλος των 3 ευρώ δεν σταματά τη λαίλαπα των ασιατικών πλατφορμών»
- Aktor: Σε ιδιώτες επενδυτές το 53,6% των ομολογιών – Στο 4,70% η τελική απόδοση
- Ευρωπαϊκές αγορές: Με κέρδη και το βλέμμα σε ΕΚΤ και BoE
- Jumbo: Έναρξη διαδικασιών απορρόφησης της θυγατρικής «HERALD GREECE 2»
- Ideal: Στις 12 Ιανουαρίου η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου 0,15 ευρώ ανά μετοχή
- Δήμας: «Το τμήμα Κίσσαμος – Χανιά εντάσσεται στη σύμβαση παραχώρησης του ΒΟΑΚ»
- Κώστας Γεράρδος (ΣΕΛΠΕ): «Στην Ευρώπη χτίζεται ένα παράλληλο εμπόριο χωρίς κανόνες»
- Υπερταμείο: Ξεκινάει ο διεθνής διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Καλαμαριάς
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις







