Το ανακοίνωσε ο υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ
Οι στρατιωτικοί ηγέτες της κυβέρνησης Τραμπ «σκέφτονται» αν οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποκτήσουν μετοχικά μερίδια σε κορυφαίες εταιρείες άμυνας, όπως η Lockheed Martin, δήλωσε την Τρίτη ο υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ.
Ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου, σε συνέντευξή του στην εκπομπή « Squawk Box » του CNBC, αποκάλυψε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης να αποκτήσει αυτά τα μερίδια λίγες μέρες αφότου η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέκτησε το 10% της Intel, σε μια συμφωνία περίπου 9 δισεκατομμυρίων δολαρίων .
Ο Λούτνικ ρωτήθηκε αν η κυβέρνηση Τραμπ θα επαναλάμβανε αυτήν την κίνηση με άλλες εταιρείες που συνεργάζονται με την κυβέρνηση.
«Ω, υπάρχει μια τεράστια συζήτηση για την άμυνα», απάντησε ο Λούτνικ.
Η Lockheed, η οποία πραγματοποιεί το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της από ομοσπονδιακές συμβάσεις, είναι «ουσιαστικά ένας βραχίονας της κυβέρνησης των ΗΠΑ», είπε.
«Αλλά ποια είναι η οικονομική πλευρά αυτής της επιλογής, θα το αφήσω αυτό στον Υπουργό Άμυνας και στον αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας», πρόσθεσε.
«Αυτοί οι τύποι το έχουν σκεφτεί και το κάνουν.»
Η Lockheed είναι η κορυφαία αμυντική εταιρεία στον κόσμο με βάση τα έσοδα, σύμφωνα με τη λίστα του DefenseNews για το 2024. Άλλοι κορυφαίοι εργολάβοι στις ΗΠΑ περιλαμβάνουν την RTX, , Northrop Grumman, General Dynamics και Boeing.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ η κατάρτιση 2.420 ανέργων ναυτικών, ύψους 3,5 εκατ. ευρώ
- Fraport Greece: Αύξηση 2,4% της επιβατικής κίνησης τον Ιούλιο στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια
- Zara Home: Ανακαλεί προϊόντα αποθήκευσης και επίπλωσης
- Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος: Μερική αποκατάσταση κυκλοφορίας μετά τη διαρροή σε αγωγό φυσικού αερίου
- Η Δανία δεν αποκλείει την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους
- Wall Street: Έντονη νευρικότητα μετά την απόλυση Κουκ από τον Τραμπ
- Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία μειώνει τις θέσεις εργασίας λόγω οικονομικών δυσκολιών
- Δρομέας: Συγκροτήθηκε εκ νέου σε σώμα το ΔΣ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις