Στον υπαίθριο χώρο του θεάτρου La Fenice
Η λάμψη της Μαρίας Κάλλας, της απόλυτης ντίβας της όπερας, επιστρέφει στη Βενετία μέσα από το επιβλητικό ατσάλινο γλυπτό του διεθνούς φήμης Έλληνα γλύπτη Νίκου Φλώρου.
Το έργο τέχνης αποκαλύφθηκε στις 21 Δεκεμβρίου στον υπαίθριο χώρο του φημισμένου Teatro La Fenice – ενός θεάτρου που αποτέλεσε καθοριστικό σταθμό στη λαμπρή καριέρα της Κάλλας.
Το γλυπτό, το οποίο απεικονίζει την Κάλλας σαν μια σύγχρονη Καρυάτιδα, εμπνευσμένη από τα κλεμμένα γλυπτά του Παρθενώνα ,αναδύθηκε από την θάλασσα του Αιγαίου πελάγους που αναζητά την επιστροφή τους στην Ελλάδα με την μορφή της Μαρίας Κάλλας που συμπυκνώνει τα υψηλά ιδανικά του ελληνικού πολιτισμού.
Αξίζει να σημειωθεί η λεπτομέρεια του γλυπτού, όπου κρατά στο χέρι της καρδιάς της, το μορφοποιημένο ηχόγραμμά από την άρια Casta Diva, ως προσφορά. Θα παρουσιαστεί στην κεντρική είσοδο του Ateneo Veneto στη περίφημη πλατεία της όπερας la Fenice στο κέντρο τής Βενετίας, τιμώντας την αιώνια επιρροή της στη μουσική και στην τέχνη.

Το έργο αυτό ξεχωρίζει ιδιαίτερα, καθώς πάνω στο φόρεμα που «ντύνει» την εμβληματική φιγούρα, φιλοτεχνήθηκε με αριστοτεχνικό τρόπο η ελληνική σημαία, υπογραμμίζοντας την καταγωγή και την πολιτιστική κληρονομιά της μεγάλης ντίβας. Το γλυπτό της Μαρίας Κάλλας δίπλα στο Teatro La Fenice αποτελεί φόρο τιμής στην Ελληνίδα ντίβα και σύμβολο του παγκόσμιου πολιτισμού. Η παρουσία του εκεί δεν είναι μόνο μια υπενθύμιση της κληρονομιάς της, αλλά και μια γέφυρα που συνδέει την Ελλάδα και την Ιταλία μέσα από την τέχνη και την ιστορία. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Ελληνικής πρεσβείας στην Ρώμη.
Ένα γλυπτό με παγκόσμιο ταξίδι
Το έργο αποτελεί τον πρώτο σταθμό και αφετηρία μιας διεθνούς πολιτιστικής πορείας. Μετά τη Βενετία, το γλυπτό θα ταξιδέψει σε κορυφαίες καλλιτεχνικές διοργανώσεις, ακολουθώντας τα βήματα της ζωής και καριέρα της Μαρίας Κάλλας αποτελώντας σύμβολο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και της ελληνικής δημιουργικότητας.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- ΔΥΠΑ: Με δυο ταχύτητες συμβάσεων τα προγράμματα επιδότησης της απασχόλησης
- Δημόσιο: Ρεκόρ αναπληρώσεων το 2025 λόγω υψηλών ποσοστών άρνησης πρόσληψης
- Πτώση στις αγορές φοβούνται οι επενδυτές λόγω νέων δασμών Τραμπ
- Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ με Ρούτε για τη Γροιλανδία και την Αρκτική
- Οργή για τη νέα σύμβαση ελληνικού δημοσίου – Hellenic Train
- Kάζακς (ΕΚΤ): Η Ευρώπη βρίσκεται ήδη «σε πόλεμο» με τη Ρωσία
- Κρίση ΗΠΑ – ΕΕ στη Γροιλανδία: Καμπανάκι Deutsche Bank για πτώση του ευρώ
- Πεζεσκιάν κατά ΗΠΑ: Η επίθεση στον ανώτατο ηγέτη ισοδυναμεί με ολοκληρωτικό πόλεμο κατά του έθνους του Ιράν
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








