Ελλάδα

Η Μενδώνη και τα μπουμπούκια του υπουργείου Πολιτισμού που φέρονται ότι εκβίαζαν καταστηματάρχες

Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε πρόσφατη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου, με πολλούς πρώην συντρόφους (ΠΑΣΟΚ) στο Ηρώδειο.

Η Νέα Αριστερά αναφέρει ότι δύο εκ των φερόμενων εκβιαστών ήταν διορισμένοι από την ίδια την υπουργό σε επιτροπές, η συμμετοχή στις οποίες θα μπορούσε να διευκολύνει την παράνομη δράση τους, εμπλεκόμενοι επίσης \στο μεγάλο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας

Ανακοίνωση με πολλές πληροφορίες για τα μέλη του ΠΑΣΟΚ που φέρονται να εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών στην Αθήνα εξέδωσε η Νέα Αριστερά. Στο κύκλωμα των φερόμενων εκβιαστών στην Αθήνα, συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι του δήμου Αθηναίων, υπάλληλοι του υπουργείου Πολιτισμού και της Περιφέρειας Αττικής.

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, τα δύο στελέχη του ΠΑΣΟΚ που εμπλέκονται ήταν στενοί συνεργάτες του Γιάννη Τσακοπιάκου και εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του Υπουργείου Πολιτισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πως δρούσε το κύκλωμα στο Δήμο Αθηναίων… (και ο άλλος κάνει προεκλογική εκστρατεία)

Η λεία του κυκλώματος φέρεται να πλησιάζει το 1,5 εκατομμύριο ευρώ

Τους χαρακτηρίζει δε «κόλακες και υποστηρικτές της υπουργού είτε μέσω της συνδικαλιστικής τους παράταξης, είτε μέσω της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ στο ΔΣ της οποίας κατείχαν και κατέχουν σημαντικές θέσεις».

Η Νέα Αριστερά αφήνει αιχμές και για την ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού για την υπόθεση και διερωτάται μήπως θα έπρεπε να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των υποθέσεων, στις οποίες εμπλέκονται μέσα από τις θέσεις τους σε επιτροπές, οι σημερινοί κατηγορούμενοι.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς

Η εξάρθρωση της σπείρας εκβιαστών, αποτελούμενης από υπαλλήλους του Δήμου Αθηναίων, των υγειονομικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής και τρεις υπαλλήλους του Υπουργείου Πολιτισμού, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, όχι τόσο για την ύπαρξη τέτοιων κυκλωμάτων στο χώρο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, όσο για το μέγεθος της οργάνωσης, τις διακλαδώσεις της και τα εικαζόμενα προς το παρόν έσοδα των μελών του κυκλώματος.

Οι κατηγορούμενοι, είτε συνελήφθησαν είτε όχι, πέρασαν σε αργία και κινήθηκαν οι σχετικές διοικητικές διαδικασίες τόσο στον Δήμο Αθηναίων και στην Περιφέρεια Αττικής, όσο και στο Υπουργείο Πολιτισμού, που έβγαλε επ’ αυτού μια λακωνική ανακοίνωση.
Αντίστοιχα και το ΠΑΣΟΚ ανέστειλε την ιδιότητα του μέλους για τα πρόσωπα που κατηγορούνται, δύο από τα οποία βρίσκονται σε σημαντικές θέσεις στα όργανα του κόμματος (πρόκειται για δύο υπαλλήλους του ΥΠΠΟ, ένας εκ των οποίων ήταν μέχρι τώρα μέρος του Πολιτικού Συμβουλίου, ενώ ο δεύτερος είχε τη θέση του αναπληρωτή τομεάρχη Πολιτισμού).

Για όσους ωστόσο παρακολουθούν τα τεκταινόμενα των τελευταίων χρόνων στο Υπουργείο Πολιτισμού, τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην βδελυρή αυτή υπόθεση είναι αρκετά γνωστά. Συνδικαλιστές της παράταξης του ΠΑΣΟΚ σε πρωτοβάθμια σωματεία και στην ΠΟΕ-ΥΠΠΟ, στενοί συνεργάτες του προέδρου της Γιάννη Τσακοπιάκου, διορισμένοι οι δύο εξ αυτών από την ίδια την υπουργό σε επιτροπές, η συμμετοχή στις οποίες θα μπορούσε να διευκολύνει την παράνομη δράση τους, εμπλεκόμενοι επίσης οι δύο στο μεγάλο σκάνδαλο του Ταμείου Αλληλοβοήθειας του ΥΠΠΟ, που αποκαλύφθηκε την περίοδο 2015-2019, και κατηγορούμενοι στην υπόθεση των πλαστών δανείων της οποίας η δικαστική διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη. Κόλακες και υποστηρικτές της υπουργού είτε μέσω της συνδικαλιστικής τους παράταξης, είτε μέσω της ΠΟΕ-ΥΠΠΟ στο ΔΣ της οποίας κατείχαν και κατέχουν σημαντικές θέσεις, πρόθυμοι συκοφάντες και τροφοδότες των κυβερνητικών ΜMΕ με fake news εναντίον του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων.

Δεν είναι τυχαίο ότι η συλληφθείσα εκ των τριών έχει υπογράψει και την πραγματογνωμοσύνη για το κτίριο του ΣΕΑ, η οποία έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην εκδίκαση της σχετικής υπόθεσης από το ΣΤΕ. Μέλη μιας παρέας που στηρίζει με αυταπάρνηση την κ. Μενδώνη κάθε φορά που θα το χρειαστεί.
Υπό το φως όλων των παραπάνω, η λακωνική ανακοίνωση του ΥΠΠΟ είναι πολύ λίγη για να κρύψει τη θλίψη και το άγχος της υπουργού για την απώλεια τέτοιων φίλων και υποστηρικτών.

Μήπως όμως θα έπρεπε να προχωρήσει σε έλεγχο και όλων των υποθέσεων στις οποίες εμπλέκονται μέσα από τις θέσεις τους σε επιτροπές οι σημερινοί κατηγορούμενοι;

Αναστολή κομματικής ιδιότητας για τα δύο μέλη του ΠΑΣΟΚ

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Καταστατικού και Πιστοποίησης ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανακοίνωσε πως ανέστειλε την κομματική ιδιότητα δύο μελών, τους οποίους και ενημέρωσε σχετικώς, μέχρι το πέρας της ποινικής διαδικασίας.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται υπάλληλοι που είναι μέλη του ΠΑΣΟΚ και με σημαντικές κομματικές αρμοδιότητας στον Τομέα Πολιτισμού. Ένα από αυτά τα στελέχη είναι αντιμέτωπο με κατηγορίες για δωροληψία υπαλλήλου, παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου και παράβαση καθήκοντος.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού 

Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώθηκε  ότι «σε συνέχεια του εγγράφου που απεστάλη σήμερα από την Ελληνική Αστυνομία, στο οποίο γίνεται αναφορά στις ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλων του Υπουργείου, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, οι ανωτέρω υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων και ακολουθεί η προβλεπόμενη διαδικασία ουδεμίας ανοχής».

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu