Σε ανασύσταση και μετονομασίες Υπουργείων προχώρησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δύο Προεδρικά Διατάγματα.
Συγκεκριμένα:
- Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων μετονομάζεται σε υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
- Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνίσταται και μετονομάζεται σε υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.
- Το Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού μετονομάζεται σε Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
- Το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που είχε συγχωνευθεί με τα υπουργεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Τουρισμού και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, ανασυνιστάται σε Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.
- Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετονομάζεται σε υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Στα νέα Υπουργεία μεταφέρεται το σύνολο των αρμοδιοτήτων, των υπηρεσιών, των θέσεων και το προσωπικό των ανασυνιστόμενων υπουργείων.
Η γενική γραμματεία Καταπολέμησης της Διαφθοράς της οποίας προΐσταται σήμερα ο Γιώργος Βασιλειάδης, μαζί με τους εποπτευομένους από αυτήν φορείς μεταφέρεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης και ανασυγκρότησης που είχε μεταφερθεί στο πρώην υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μεταφέρεται στο υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
Όπου δε αναφέρεται Υπουργός αρμόδιος για θέματα Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, σύμφωνα με το σχετικό διάταγμα, νοείται πλέον ο υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Cambridge: Βάζει στο λεξικό τις viral λέξεις στα social media
- HSBC: Τερματίζει τις υπηρεσίες σε 1.000 πάμπλουτους πελάτες της από τη Μ. Ανατολή
- Άλσος Χωροφυλακής: Κλείνει μέχρι νεοτέρας, λόγω ερευνών για παράνομες ταφές ζώων
- Lacoste: Λανσάρει προς τιμήν του Τζόκοβιτς συλλογή ρούχων με logo την κατσίκα και όχι τον κροκόδειλο
- Εμινέ Ερντογάν προς Μελάνια Τραμπ: Δείξε την ίδια ευαισθησία για τα παιδιά της Γάζας, όπως για της Ουκρανίας
- Ισραήλ: Ακόμη να δέσει το πλοίο από την Κύπρο με ανθρωπιστική βοήθεια για τη Γάζα
- Θεσπρωτία: Φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Ράγιο
- ΣΥΡΙΖΑ για πιθανή συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης: Ένα ακόμη φιάσκο για την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις