Ολοκληρώθηκε από την Mytilineos το πρώτο στάδιο κατασκευής της μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στο Τομπρούκ της Λιβύης μέσω του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξη.
_x000D_
Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ήδη 185MW αποδίδονται σταδιακά στο ηλεκτρικό σύστημα της χώρας.
_x000D_
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η άμεση λύση που έρχεται με την ενεργοποίηση της μονάδας που κατασκεύασε η MYTILINEOS, ανακουφίζει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή του Τομπρούκ που δοκιμάζεται τα τελευταία χρόνια από ενεργειακή αστάθεια και πολύωρες διακοπές ρεύματος. Μάλιστα, η Εταιρεία κατάφερε να φέρει εις πέρας το έργο, βάσει του αρχικού χρονοδιαγράμματος που είχε τεθεί, υπό τις δύσκολες συνθήκες που επέβαλε διεθνώς η πανδημία του Covid-19, χωρίς εκπτώσεις στην υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων.
_x000D_
Σχολιάζοντας την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου κατασκευής της μονάδας, ο Κώστας Χωρινός, Διευθυντής Power, LNG/GAS, Industrial, T&D του Τομέα Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης της MYTILINEOS τόνισε: «Η MYTILINEOS επιδιώκει να είναι μέρος της λύσης στην προσπάθεια διασφάλισης σταθερότητας στον τομέα της ηλεκτροδότησης της χώρας. Δεσμευόμαστε να παραμείνουμε στη Λιβύη με στόχο να αναβαθμίσουμε την καθημερινότητα των πολιτών, προσφέροντας ενεργειακή ασφάλεια και σταθερότητα».
_x000D_
_x000D_
_x000D_
_x000D_
Η Ελλάδα, ως μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης συμμετέχει ενεργά στην ανοικοδόμηση της Λιβύης και η MYTILINEOS από την πρώτη στιγμή προσφέρει πολύτιμη τεχνογνωσία στον τομέα των ενεργειακών υποδομών.
_x000D_
Η MYTILINEOS αναγνωρίζεται πλέον διεθνώς ως μία εταιρεία που αντεπεξέρχεται σε απαιτητικές διεθνείς αγορές, με σημαντικές ενεργειακές ανάγκες, παραδίδοντας με συνέπεια και ποιότητα υψηλού επιπέδου έργα.
_x000D_
Η συμβατική αξία για τη MYTILINEOS, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, ανέρχεται στα $400 εκατομμύρια.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Trump Media: Καθαρές ζημίες 54,8 εκατ. δολαρίων το γ’ τρίμηνο
- Βοιωτία: Εντοπίστηκε απανθρακωμένος άνδρας, δεμένος με χειροπέδες μέσα σε αυτοκίνητο
- Euronext: Αναθεωρεί στο 50% +1 μετοχή το ελάχιστο όριο της Δημόσιας Πρότασης για την ΕΧΑΕ
- Κομισιόν: Χορήγησε πάνω από 358 εκατ. ευρώ σε 132 νέα έργα καθαρής μετάβασης
- Ευρωπαϊκές αγορές: έκλεισαν με απώλειες – Βουτιά 12,5% από Rightmove
- Ανοίγει ο δρόμος για την επαναλειτουργία του αγωγού πετρελαίου Θεσσαλονίκης – Σκοπίων
- Υπεγράφη η Διακήρυξη Οικονομικής Ασφάλειας ΗΠΑ – Ελλάδας – Στο επίκεντρο εφοδιαστική αλυσίδα και AI
- ΟΠΑΠ: Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. το σχέδιο διάσπασης και η μεταφορά της έδρας στο Λουξεμβούργο
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








