Ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Γερμανό ομόλογό της
Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 30/10 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προέδρος της Γερμανίας, Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες η Κατερίνα Σακελλαροπούλο έθεσε στον Πρόεδρο της Γερμανίας το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, με τον Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, να απαντά ότι «η νομική μας θέση για τις επανορθώσεις, διαφέρει το γνωρίζετε, για εμάς νομικά το θέμα θεωρείται λήξαν».
«Είναι ένα σημαντικό ζήτημα για το ελληνικό κράτος που παραμένει εκκρεμές. Είναι σημαντικό να συζητάμε προβλήματα του παρελθόντος», του είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η θητεία της οποίας λήγει σε πέντε μήνες τον Μάρτιο του 2025.






Ο Σταϊνμάιερ αυτή την ώρα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στη συνέχεια θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.
Στις 12:05 ο κ. Σταϊνμάιερ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο και στις 13:10 θα συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση για τα «150 χρόνια Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών». Στις 15:15 ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα επισκεφθεί το Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας και το απόγευμα στις 18:45 θα παραστεί σε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
Το βράδυ, στις 20:30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και της Έλκε Μπούντενμπέντερ στο Προεδρικό Μέγαρο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Μυστακίδης: “Από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης η νέα Τούμπα”
- Μέση Ανατολή: Νέα μαζική επίθεση με πυραύλους από το Ιράν – Σειρήνες στο βόρειο Ισραήλ
- Καιρός: Αίθριος, με κατά τόπους νεφώσεις και τοπικές βροχές
- Wall Street: Ανοδος 0,75% για τον Dow Jones στις 42.515,09 μονάδες
- Jan Κaras: Ο CEO του ΟΠΑΠ επενδύει στην Ελλάδα
- Ασφάλειες: Η αφαίμαξη με τα συμβόλαια υγείας συνεχίζεται – Έφθασαν τα ειδοποιητήρια με νέες αυξήσεις 9%
- Ιβάν Σαββίδης: «Πακετάρει» τα μέσα ενημέρωσης και ρίχνει νέο χρήμα στο Open
- Coca Cola 3E: Τί φέρνουν στην κατανάλωση οι γεωπολιτικές εντάσεις και η αύξηση του καφέ
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις