Ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες η ΠτΔ, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, με τον Γερμανό ομόλογό της
Συνάντηση με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης 30/10 στο Προεδρικό Μέγαρο ο Προέδρος της Γερμανίας, Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ.
Στο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες η Κατερίνα Σακελλαροπούλο έθεσε στον Πρόεδρο της Γερμανίας το θέμα των γερμανικών επανορθώσεων, με τον Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, να απαντά ότι «η νομική μας θέση για τις επανορθώσεις, διαφέρει το γνωρίζετε, για εμάς νομικά το θέμα θεωρείται λήξαν».
«Είναι ένα σημαντικό ζήτημα για το ελληνικό κράτος που παραμένει εκκρεμές. Είναι σημαντικό να συζητάμε προβλήματα του παρελθόντος», του είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η θητεία της οποίας λήγει σε πέντε μήνες τον Μάρτιο του 2025.






Ο Σταϊνμάιερ αυτή την ώρα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και στη συνέχεια θα λάβουν χώρα διευρυμένες συνομιλίες των δυο αντιπροσωπειών.
Στις 12:05 ο κ. Σταϊνμάιερ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Νομισματικό Μουσείο και στις 13:10 θα συμμετάσχει στην εορταστική εκδήλωση για τα «150 χρόνια Γερμανικό Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Αθηνών». Στις 15:15 ο Πρόεδρος της Γερμανίας θα επισκεφθεί το Κ.Υ.Τ. Μαλακάσας και το απόγευμα στις 18:45 θα παραστεί σε εκδήλωση στον αρχαιολογικό χώρο του Κεραμεικού.
Το βράδυ, στις 20:30, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του Προέδρου Φράνκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ και της Έλκε Μπούντενμπέντερ στο Προεδρικό Μέγαρο.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Απεργιακές κινητοποιήσεις ετοιμάζει το σωματείο στον σιδηρόδρομο μετά την απόλυση Γενιδούνια
- Μεντβέντεφ για συμφωνία ΗΠΑ-Ουκρανίας για ορυκτά: Ο Τραμπ ανάγκασε το Κίεβο να πληρώσει
- Βολές Μανιατάκη για τις διαδικασίες που ακολουθεί η Βουλή για Τέμπη
- Επιστολή Ευρωβουλευτών σε Μητσοτάκη για το ρόλο Ελλήνων εφοπλιστών στη διακίνηση ρώσικου πετρελαίου
- Κάλπες για δήμους, βαρόμετρο για τα κόμματα, στο Ηνωμένο Βασίλειο
- ΕΥΔΑΠ: Σε αναμονή για τις αναπροσαρμογές στα τιμολόγια και για τον διαγωνισμό για τους νέους υδρομετρητές
- Οι πρώτες αντιδράσεις μετά τη συμφωνία των ΗΠΑ για τα ορυκτά της Ουκρανίας
- Ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων γιόρτασε τα 100 χρόνια του κλάδου
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις