Επικαιρότητα

Η προστασία της δημόσιας υγείας ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα για τις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

Σχεδιάζονται επιχειρήσεις αφού ακόμα δεν έχουν απομακρυνθεί τα χιλιάδες νεκρά ζώα και σκουπίδια

Η προστασία της υγείας των πολιτών και της δημόσιας υγείας εν γένει είναι ένα ακόμα μεγάλο πρόβλημα που έχουν μπροστά τους οι πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας και οι αρχές της χώρας, καθώς έχουν κάνει την εμφάνιση τους κρούσματα, κυρίως, γαστρεντερίτιδας, όπως καταγράφει το Συντονιστικό που έχει συσταθεί στη Λάρισα.

Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε δήλωση του από την Φαλάνη, αναφέρθηκε στην επικινδυνοτητα των μολυσμένων νερών στις πλημμυρισμένες περιοχές κάνοντας έκκληση προς τους των πολιτών και της πολίτες να μην μπαίνουν στα νερά με γυμνά πόδια και χέρια γιατί τα νερά αυτά μπορεί να είναι μολυσματικά.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται και ο σχεδιασμός για την απολύμανση των λιμναζόντων υδάτων ώστε να γίνει η προστασία από τα κουνούπια, ενώ γίνεται επιχείρηση για την απομάκρυνση και καύση των νεκρών ζώων σε συνεργασία με τον Ε. Στρατό.

Σε αυτήν την κατεύθυνση η πολιτεία προχωρά το επομενο διαστημα και σε επιχειρήσεις για απολύμανση των κατοικιών, ώστε να υπάρξει προστασία της δημόσιας υγείας.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται καθώς δεν έχουν ακόμα απομακρυνθεί από τις υπηρεσίες του κράτους τα νεκρά ζώα, ούτε τα σκουπίδια και δίνουν μόνοι τους τη μάχη για τον καθαρισμό των σπιτιών τους.

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu