Τράπεζες

Η Revolut σπάει το ολιγοπώλιο των ελληνικών τραπεζών στα καταθετικά προϊόντα – Δίνει έως 3,73% στο ευρώ

Και σε άλλα νομίσματα λίρες και δολάριο - Οι ελληνικές τράπεζες δίνουν επιτόκια κατά μέσο όρο μόλις 1,73% ακόμα και στις προθεσμιακές καταθέσεις

Η Revolut εδώ και αρκετούς μήνες προσφέρει στους Έλληνες πελάτες της καταθετικά προϊόντα με πολύ καλές αποδόσεις.

Σήμερα Δευτέρα 18/9/2023 ανακοίνωσε ότι λανσάρει νέο προϊόν, στους Έλληνες που θέλουν να αποταμιεύσουν, τους ευέλικτους λογαριασμούς: Οι ευέλικτοι λογαριασμοί προσφέρουν κυμαινόμενα ημερήσια επιτόκια έως 3,73%, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, καλύπτοντας μια μεγάλη ανάγκη των Ελλήνων αποταμιευτών, που βλέπουν τις τράπεζες στην Ελλάδα να αξιοποιούν την αύξηση των επιτοκίων περισσότερο για τις ίδιες παρά για τους παλάτες τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τράπεζες – Επιτόκια: Έσχατοι της ευρωζώνης Έλληνες και Κύπριοι καταθέτες

Το Financial Report αναλύει τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων στην ευρωζώνη

Το Financial Report είχε πρόσφατα δημοσιεύσει άρθρο για το πόσο χαμηλά είναι τα επιτόκια σε καταθέσεις ακόμα και προθεσμίας στην Ελλάδα σε σύγκριση με τις άλλες χώρες της ευρωζώνης. Για νέες προθεσμιακές καταθέσεις με διάρκεια πάνω από ένα έτος το μέσο επιτόκιο στην ευρωζώνη είναι 2,8% ενώ στην Ελλάδα είναι 1,73% και στην Κύπρο 1,4%, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Η Revolut ως εναλλακτική λύση στους παραδοσιακούς λογαριασμούς κατάθεσης, διαθέτει τους ευέλικτους λογαριασμούς, όπως τους ονομάζει, που επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς, τα οποία είναι αμοιβαία κεφάλαια χαμηλής μεταβλητότητας και υψηλής διαφοροποίησης. Οι πελάτες μπορούν να προσθέσουν χρήματα στους ευέλικτους λογαριασμούς σε τρία διαφορετικά νομίσματα και να κάνουν ανάληψη κεφαλαίων ανά πάσα στιγμή, ενώ οι τόκοι καταβάλλονται καθημερινά

Τα επιτόκια ποικίλλουν ανάλογα με τα νομίσματα, με ετήσια απόδοση έως και 3,73% στους λογαριασμούς σε Ευρώ

Οι ευέλικτοι λογαριασμοί επενδύουν σε αμοιβαία κεφάλαια χρηματαγοράς με χαμηλή μεταβλητότητα και κεφάλαια υψηλής διαφοροποίησης, τα οποία αποτελούν μια ανταγωνιστική εναλλακτική λύση για όσους αναζητούν σταθερές αποδόσεις ή θέλουν να προστατεύσουν τα χρήματά τους από τον πληθωρισμό, με χαμηλότερο αναμενόμενο κίνδυνο σε σύγκριση με τις εναλλακτικές επενδύσεις. Μέχρι στιγμής, θεσμικοί επενδυτές είχαν κατά κύριο λόγο πρόσβαση σε αυτά τα κεφάλαια, ενώ μεγάλες εταιρείες και τράπεζες τα χρησιμοποιούν συνήθως για να «αποθηκεύσουν» τα χρήματά τους. Η Revolut προσφέρει τους ευέλικτους λογαριασμούς σε συνεργασία με τη Fidelity International, κορυφαίο διαχειριστή κεφαλαίων στην παγκόσμια αγορά.

Εύκολη διαδικασία 

Πατώντας στη λειτουργία «Αποταμιεύω» από το «Κέντρο» εντός της εφαρμογής Revolut, οι πελάτες θα μπορούν να μεταφέρουν τα χρήματα που επιθυμούν να επενδύσουν σε έναν «Ευέλικτο Λογαριασμό» και να κερδίζουν τόκους. Έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν χρήματα σε Ευέλικτους Λογαριασμούς επιλέγοντας μεταξύ τριών νομισμάτων, EUR, GBP και USD, καθώς και να διατηρούν πολλαπλούς ευέλικτους λογαριασμούς ταυτόχρονα. Τα επιτόκια ποικίλλουν ανάλογα με το νόμισμα: Οι πελάτες θα λάβουν από 2,88% έως 3,73% για καταθέσεις σε Ευρώ, από 4,12% έως 5,27% για καταθέσεις σε Λίρα Αγγλίας και από 3,94% έως 5,29% για καταθέσεις σε Δολάρια, ανάλογα με το πρόγραμμα Revolut στο οποίο βρίσκονται.

Με βάση τα κριτήρια επιλεξιμότητας, η Fidelity μπορεί να παρακρατήσει τους φορολογημένους τόκους ενός πελάτη προκειμένου να συμμορφωθεί με τις κανονιστικές απαιτήσεις.

Για να ανοίξουν έναν Ευέλικτο Λογαριασμό, οι πελάτες πρέπει:

Να μεταβούν στην ενότητα «Αποταμιεύω» εντός της εφαρμογής Revolut

Να αποδεχτούν τους Όρους και τις Προϋποθέσεις, και να κάνουν αίτηση για Ευέλικτο Λογαριασμό μέσω της Revolut Securities Europe UAB, οντότητα που έχει εξουσιοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας

Να πατήσουν «Δημιουργία Ευέλικτου λογαριασμού»

Να επιλέξουν νόμισμα

Να αποφασίσουν πόσα χρήματα επιθυμούν να επενδύσουν

Τα ισχύοντα επιτόκια κατά την ημέρα κυκλοφορίας:

Για EUR στο 2,88%, για GBP στο 4,12% και για USD στο 3,94% για πελάτες Standard

Για EUR στο 3,03%, για GBP στο 4,37% και για USD στο 4,19% για πελάτες Plus

Για EUR στο 3,48%, για GBP στο 4,87% και για USD στο 4,69% για πελάτες Premium

Για EUR στο 3,63%, για GBP στο 5,12% και για USD στο 4,94% για πελάτες Metal

Για EUR στο 3,73%, για GBP στο 5,27% και για USD στο 5,29% για πελάτες Ultra

Τα ετήσια επιτόκια εμφανίζονται όπως διαμορφώθηκαν στις 15.09.2023 και μεταβάλλονται σε καθημερινή βάση. Οι υπολογισμοί βασίζονται σε πληροφορίες από τον διαχειριστή του κεφαλαίου. Όπως συμβαίνει με όλες τις επενδύσεις, το κέρδος δεν είναι εγγυημένο, ενώ το κεφάλαιο που θα επενδυθεί διατρέχει κίνδυνο. Οι αποδόσεις ενδέχεται να αυξηθούν, αλλά και να μειωθούν ως επακόλουθο των συναλλαγματικών διακυμάνσεων. Το παρόν δελτίο Τύπου προορίζεται για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί επενδυτική συμβουλή ή σύσταση. Η υπηρεσία επενδύσεων παρέχεται από τη Revolut Securities Europe UAB, η οποία έχει εξουσιοδοτηθεί και εποπτεύεται από την Κεντρική Τράπεζα της Λιθουανίας.

Ivan Chalov, Επικεφαλής Revolut Retail: «Καθώς το κόστος διαβίωσης αυξάνεται συνεχώς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να βάλουν περισσότερα χρήματα στην άκρη και να εξοικονομήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο. Μας ικανοποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι προσφέρουμε ένα προϊόν που θα βοηθήσει τους ανθρώπους να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αποταμιεύσεις τους, δίνοντάς τους παράλληλα τη διαβεβαίωση ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να κάνουν ανάληψη του ποσού που έχουν αποταμιεύσει. Και ακόμη περισσότερο, είναι μεγάλη μας χαρά που προσφέρουμε υπηρεσίες που μέχρι πρόσφατα δεν ήταν εύκολα προσβάσιμες για τους πελάτες λιανικής τραπεζικής.»

Ignacio Zunzunegui, Επικεφαλής της Revolut για την Ανάπτυξη στη Νότια Ευρώπη: «Καθώς παρατηρείται σταθερά ανοδική ζήτηση για αποταμιευτικούς λογαριασμούς με υψηλές αποδόσεις, είναι χαρά για τη Revolut να βοηθά τους πελάτες να αξιοποιήσουν στο έπακρο τις αποταμιεύσεις τους. Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση που ανταποκρινόμαστε στις πραγματικές ανάγκες των πελατών μας προσφέροντάς τους μια ευέλικτη λύση που θα τους βοηθήσει να μεγιστοποιήσουν τους τόκους που μπορούν να κερδίσουν, με τη διασφάλιση της άμεσης ανάληψης των αποταμιεύσεων τους.»

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu