Ελλάδα

Η Ρόδος ετοιμάζεται να «υποδεχθεί» το κρουαζιερόπλοιο Crown Iris που έδιωξαν από τη Σύρο

Financialreport.gr

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 28 Ιουλίου

Μετά τη Σύρο, η Ρόδος. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου καλεί τους κατοίκους του νησιού σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τη γενοκτονία των Παλαιστινίων στη Γάζα τη Δευτέρα 28 Ιουλίου με αφορμή την προγραμματισμένη έλευση στον νησί, του κρουαζιερόπλοιου «Crown Iris».

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το πλοίο το οποίο κάτοικοι και οι επισκέπτες της Σύρου εμπόδισαν να ελλιμενιστεί πριν από λίγες ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ταξιδιωτική οδηγία περί κινδύνων στην Ελλάδα εξέδωσε το Ισραήλ

Μετά την παρεμπόδιση πλοίου με Ισραηλίτες να δέσει στο λιμάνι της Σύρου

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου, «το μήνυμα της διαμαρτυρίας μας είναι ξεκάθαρο: αντιστεκόμαστε στην ασκούμενη δολοφονική πολιτική του ακροδεξιού Νετανιάχου (καταδικασμένος από το Διεθνές Δικαστήριο ως εγκληματίας πολέμου) και τους υποστηρικτές του, ενώ δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με όσους και όσες Ισραηλινούς/ές ή Εβραίους/ες στο θρήσκευμα αντιτίθενται στο έγκλημα ή δεν συμμετέχουν σε αυτό».

Υπενθυμίζεται, πως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης προανήγγειλε συλλήψεις όσων εμποδίζουν πολίτες άλλων χωρών να εισέρχονται στη χώρα και τόνισε ότι αυτό που συνέβη στη Σύρο ήταν απαράδεκτο.

Επίσης, σύμφωνα με τις νέες οδηγίες από το Ισραηλινό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, η Ελλάδα κατατάσσεται πλέον στο Επίπεδο 2 κινδύνου, που σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμου Ρόδου:

Το μεσημέρι της Δευτέρας 28 Ιουλίου 2025 (15.30) καταφθάνει το ισραηλινό κρουαζιερόπλοιο Iris Crown στο λιμάνι της Ρόδου (παλιό εμπορικό λιμάνι – τελωνείο). Πρόκειται για το ίδιο πλοίο που πρόσφατα προσέγγισε τη Σύρο, προκαλώντας τη συμβολική διαμαρτυρία των νησιωτών απέναντι στη γενοκτόνο πολιτική που εφαρμόζει η ακροδεξιά κυβέρνηση Νετανιάχου εις βάρος του Παλαιστινιακού λαού. Κάτοικοι μαζί με επισκέπτες του νησιού κατάφεραν να εμποδίσουν τον ελλιμενισμό του, αναγκάζοντάς το να κάνει στροφή και να αποχωρήσει, παρά την απαγόρευση της κυκλοφορίας στο λιμάνι που τους επιβλήθηκε από το Λιμεναρχείο.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του Δήμου Ροδίων καλεί τα μέλη του, αλλά και όσους/ες αρνούνται να συμβιβαστούν με την ιδέα της σφαγής αμάχων, της εξόντωσής τους με επιβαλλόμενο λιμό, με τη συστηματική γενοκτονία, αλλά ταυτόχρονα επιδιώκουν δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Παλαιστινιακό, να συγκεντρωθούμε στο παλιό εμπορικό λιμάνι τελωνείο στις 15.00 τη Δευτέρα 28 Ιουλίου.

Το μήνυμα της διαμαρτυρίας μας είναι ξεκάθαρο: αντιστεκόμαστε στην ασκούμενη δολοφονική πολιτική του ακροδεξιού Νετανιάχου (καταδικασμένος από το Διεθνές Δικαστήριο ως εγκληματίας πολέμου) και τους υποστηρικτές του, ενώ δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με όσους και όσες Ισραηλινούς/ές ή Εβραίους/ες στο θρήσκευμα αντιτίθενται στο έγκλημα ή δεν συμμετέχουν σε αυτό.

Κρουαζιερόπλοιο με Ισραηλινούς δεν μπόρεσε να «δέσει» στη Σύρο λόγω διαμαρτυρίας πολιτών για τη Γάζα

googlenews

Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

close menu