Φέρεται να χρησιμοποιήθηκε "για την οργάνωση και την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών εντός της χώρας"
Ρωσία μπλόκαρε την πρόσβαση στο Snapchat, όπως μετέδωσε το RIA, επικαλούμενο τις ρυθμιστικές αρχές επικοινωνιών της χώρας, Roskomnadzor, λίγες ώρες αφ’ ότου έγινε γνωστό ότι απέκλεισε την πρόσβαση και στο FaceTime της Apple.
Οι Αρχές δήλωσαν ότι ένας λόγος για την απαγόρευση ήταν ότι το Snapchat φέρεται να χρησιμοποιήθηκε “για την οργάνωση και την εκτέλεση τρομοκρατικών ενεργειών εντός της χώρας και για τη στρατολόγηση δραστών”.
Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία μπλόκαρε την εφαρμογή βιντεοκλήσεων FaceTime της Apple, στο πλαίσιο μιας επιταχυνόμενης καταστολής των ξένων τεχνολογικών πλατφορμών που οι Αρχές ισχυρίζονται ότι χρησιμοποιούνται για εγκληματική δραστηριότητα.
Η κίνηση αυτή έρχεται μετά από περιορισμούς κατά του YouTube της Google, του WhatsApp της Meta και της υπηρεσίας ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Γάζα: Στο Ισραήλ οι αμερικανοί ειδικοί απεσταλμένοι για να συζητήσουν το μέλλον της
- Πηνειός και Μόρνος: Ενισχύθηκαν τα αποθέματα νερού μετά την κακοκαιρία
- Ιράν: Στους 5.100 οι νεκροί από την καταστολή των διαδηλώσεων, σύμφωνα με ΜΚΟ
- DW: Οι ευρωσκεπτικιστές κερδίζουν έδαφος στην ΕΕ
- Πορεία σε Σεπόλια και Κολωνό για τη 12χρονη θύμα trafficking (Βίντεο)
- Γεραπετρίτης: Δικλείδα ηρεμίας, σταθερότητας και καλής γειτονίας ο διάλογος με την Τουρκία
- Λιβύη: 25ετής συμφωνία με TotalEnergies και ConocoPhilips για επένδυση 20 δισ. δολαρίων
- ΝΒΑ: Νέο σοκ με τον Αντετοκούνμπο – Μένει εκτός για πάνω από έναν μήνα
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








