Πληροφορίες για τραυματισμούς και ζημιές από τα συντρίμμια των πυραύλων που καταρρίφθηκαν
Στα καταφύγια έτρεξαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας οι κάτοικοι της ουκρανικής πρωτεύουσας. Οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας εξαπέλυσε δεκάδες πυραύλους εναντίον του Κιέβου.
Ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Κλίτσκο ανακοίνωσε πως οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στάλθηκαν σε διάφορες συνοικίες, καθώς υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς και ζημιές από τα συντρίμμια των πυραύλων, που καταρρίφθηκαν.
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις υποστηρίζουν πως κατέρριψαν κάπου 20 πυραύλους, τόσο κρουζ όσο και βαλλιστικούς, που βλήθηκαν εναντίον της πρωτεύουσας.
Πυρκαγιά σε συνοικία με σχολεία
Όλη η Ουκρανία κηρύχθηκε σε κατάσταση συναγερμού για αεροπορικές επιδρομές, ενώ η γειτονική Πολωνία, κράτος μέλος του NATO, ανακοίνωσε πως απογειώθηκαν εσπευσμένα πολωνικά και συμμαχικά μαχητικά για να εγγυηθούν την ασφάλεια του εναέριου χώρου της.
Πυρκαγιά ξέσπασε στη συνοικία Σεβτσενκίβσκι, όπου τραυματιοφορείς προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες σε τουλάχιστον έναν άνθρωπο, ανέφερε ο κ. Κλίτσκο μέσω Telegram. Στη συγκεκριμένη συνοικία βρίσκονται, μεταξύ άλλων, κτιριακές εγκαταστάσεις πανεπιστημίων και σχολείων.
Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έσπευσαν επίσης στις συνοικίες Σβιατοσίνσκι, Χολοσίβσκι και Σολομιάνσκι, πρόσθεσε.
Στη Σολομιάνσκι βρίσκεται μείζων σιδηροδρομικός σταθμός και το βασικό αεροδρόμιο του Κιέβου.
Νωρίτερα, δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων Reuters στην ουκρανική πρωτεύουσα μετέδωσαν πως άκουσαν ισχυρές εκρήξεις, που κατ’ αυτούς έμοιαζαν να οφείλονταν σε καταρρίψεις από την αντιαεροπορική άμυνα, κάποιες στο κέντρο.
Η αιματηρή επιδρομή της περασμένης εβδομάδας
Η επιδρομή καταγράφεται ακριβώς μια εβδομάδα αφού οι δυνάμεις της Μόσχας εξαπέλυσαν πάνω από 200 πυραύλους και drones εναντίον της ουκρανικής επικράτειας. Η επιδρομή εκείνη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον επτά ανθρώπους και προκάλεσε ζημιές σε ενεργειακές υποδομές σε όλη τη χώρα. Η ουκρανική κυβέρνηση τη χαρακτήρισε την «πιο μαζική» επιδρομή του πολέμου.
Ο δήμαρχος του Κιέβου ανέφερε πως υπέστη ζημιά μέρος εγκατάστασης ύδρευσης, χωρίς να διευκρινίσει αν αυτό θα έχει συνέπειες για την παροχή στην ουκρανική πρωτεύουσα.
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ:
- Πιλοτική 24ωρη λειτουργία Μετρό στη Θεσσαλονίκη Σάββατο 20 και 27 Δεκεμβρίου
- PayPal: Κατέθεσε αίτηση για τραπεζική άδεια στις ΗΠΑ
- Παράταση έως 25/2/2026 οι δηλώσεις φόρου πλοίων δεύτερης κατηγορίας
- Μαρία Καρυστιανού: «Πρέπει να έχουμε κάτι να ψηφίσουμε, μια εναλλακτική»
- Μητσοτάκης: Νέα μέτρα για το στεγαστικό με μία πρωτοβουλία – έκπληξη
- Μετρό: Εκτός λειτουργίας η Γραμμή 3 από Χολαργό μέχρι Αεροδρόμιο
- HDFC Bank: Πήρε έγκριση για την αγορά μεριδίου έως 9,5% στην IndusInd Bank
- Αγρότες μετά το μήνυμα Τσιάρα: Οι ασάφειες μπλοκάρουν την αποκλιμάκωση
Ακολουθήστε το financialreport.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις








